Са потписивања уговора / - Фото: Радио Тиват
03/11/2021 u 14:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Порто Монтенегро постао спонзор Арсенала из Тивта: Циљ пласман у Прву лигу и Европа

Дугогодишња жеља свих коjи воле ФК Арсенал, дугорочно и стабилно финансирање, коначно jе почела да се остваруjе

Тиватски клуб jе данас потписао уговор о сарадњи са компаниjом „Адриатик Маринас“, коjа се обавезала да Арсеналу у наредних десет година исплати 150 хиљада еура годишње, те да помогне у реализациjи броjних проjеката коjи се односе на квалитетни рад са младим фудбалским талентима. Уговор су потписали Деjан Кандић, предсjедник ФК Арсенал и Давид Маргасон, извршни директор компаниjе Адриатиц Маринас.

- ФК Арсенал jе институциjа Тивта, он jе у кориjенима Тивта и нама jе част да будемо партнери и због те традициjе, али и због комшилука, jер jе стадион Арсенала тик уз Порто Монтенегро. Видљиво jе да оваj клуб напредуjе из дана у дан, да има амбициjе да буде бољи. Ми желимо да Тиват буде спортско туристичка дестинациjа и да овдjе доведемо наjбоље спортске, посебно фудбалске стручњаке из иностранства. Биће ту jош заjедничких проjеката. Нама jе важна онмладина и надамо се да ће она добро реаговати на то.Само jе небо граница. Jа нисам ескперт за фудбал, али спреман сам да учим - рекао jе Давид Маргасон.

Руководство Асенала поклонило jе Моргасону дрес са броjем 10 и фудбалску лопту коjу су потписали сви фудбалери тиватског клуба.

- Дуго смо радили на овом уговору. Почели смо jош у фебруару са Предрагом Лековићем из Порто Монтенегра коjи jе показао видовитост. Тако jе почела прича о стратешком партрнерству. И уговор jе веома клвалитетно припремљен. Ово jе jедан од наjбољих уговора у Црноj Гори коjи нам обезбjеђуjе дугорочно и стабилно финансиранjе. Али, мимо уговора ми желимо да учимо од људи из Порто Монтенегра, jер они имаjу наjбоље кадрове. Наш циљ jе Прва лига и ми ћемо бити прволигаши и то стабилни прволоигаши. Али, не задовољавамо се тиме. Ми желимо и у Европу. Зашто Арсенал са оваквом традициjом не би играо у Европи? Играће, ми вам обећавамо. Ми као управа смо поставили три циља: Да вратимо дугове, да обезбиjедимо дугорочно финансиранjе клубова и да Арсенал уђе у Прву лигу. Захваљуjем се Порто Монтенегру, угледноj компаниjи коjа зна шта jе друштвена одговорност. Арсенал ће имати свjетлу будућност - истакао jе предсjедник ФК „Арсенал“ Деjан Кандић.

Свечаном потписиванjу уговора у Мултимедиjалноj сали присуствовао jе предсjедник општине Жељко Комненовић:

- Ово jе камен темељац Арсенала у новом вемену. Ми као локална управа желимо да Арсенал позиционирамо као стабилног прволигаша. То на начин финансиранjа коjи jе био мраниjе, ниjе било могуће. Био jе то недосањан сан, иако смо били близу. Захвални смо компаниjи Адриатик Маринас jер овакав уговор, потписан на 10 година, нема ниjедан фудбалски клуб у Црноj Гори. Ово jе стратешко партнерство jедног бренда Тив та и угледног Порто Монтенегра,  коjи кад нечему посвети то jе увиjек озбиљно. То jе стари бренд на нови начин А ми испуњавамо наша обећања да ћемо радиити на унапређењу животног стандарда и начина живота у Тивту. Арсенал окуплjа читав град, без обзира на разлике. Видjело се то у баражу за попуну Прве лиге са Петровцем. Надам се да ће све ово бити плодонсоно берићетно, приjе свега за оне коjи сањаjу фудбалске снове у Тивту и на таj начин неће морати да иду у друге средине да таj сан и остваре – рекао jе предсjедник Општине Тиват Желjко Комненовић.

Потписиванjу уговора, поред управе, присуствовали су и играчи и стручни штаб Арсенала, коjи тренутно заузима другу позициjу на табели Друге Амплитудо фудбалске лиге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:53