Fudbaleri Porta / -FOTO: TWITTER/PORTO
04/06/2023 u 21:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porto osvojio Kup Portugala

U finalu savladana Braga (2:0)

Poslije šampionske trke u kojoj su ostali iza Benfike, Porto i Braga su finale Kupa Portugalije dočekali kao priliku da ublaže rane, a trofej na spuštanju zavjese pripao je "zmajevima", koji su u drugom poluvremenu slomili otpor protivnika (2:0).

Izabranici Serža Konseisaa uprkos seriji pobjeda u prvenstvu nisu uspjeli da nadoknade minus u trci sa Benfikom, te su duel u Lisabonu dočekali motivisani da utisak poprave novim trofejem, trećim ove sezone poslije Superkupa i Liga kupa Portugalije.

Dominacija Porta u prvom poluvremenu nije krunisana golom, ali je praktično prva ozbiljnija prijetnja u nastavku donijela vođstvo. Poslije nekoliko razmjenjanih pasova na sredini terena i stvorene prednosti Otavio je odložio loptu na lijevi bok za Galena, koji je potom poslao oštar centaršut u peterac gdje je Andre Orta u želji da izbije loptu nespretno reagovao i zatresao sopstvenu mrežu.

Uprkos vodećem golu, slavlje Porta trajalo je samo devet minuta, a razlog za brigu vicešampiona predstavljao je grub faul Vendela za direktan crveni karton. Uprkos brojčanoj prednosti Braga nije uspjela da se rezultatski vrati u igru, naprotiv, u 79. minutu Niakate je neopreznim startom zaradio isključenje i tako olakšao posao rivalu, koji je samo dva minuta kasnije kaznio nesmotrenost Francuza.

Na presing Brage, Porto je odgovorio akcijom iz brze trenzicije. 

Galeno se ponovo našao u fokusu usljed prodora po lijevom boku, a ovaj put njegova lopta u šesnaesterac stigala je do saigrača, odnosno Otavija koji je iz prve proslijedio iza leđa Mateusa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:15