Александар Станојевић / - фото: SCREENSHOT/PARTIZAN.RS
25/08/2021 u 16:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Португалце чека притисак какав до сада нису осјетили

Фудбалери Партизана морају да ризикују и крену на све или ништа у реваншу плеј-офа за Лигу конференција (четвртак од 21 сат) против Санта Кларе. Шеф струке, Александар Станојевић је узда у помоћ навијача

Фудбалери Партизана ће у четвртак у 21 сат морати да крену на све или ништа уколико желе у прво издање Лиге конференција.

Разлог је јасан, Санта Клара долази у Београд са предношћу од 2:1 из првог меча плеј-офа квалификација.

Сви добро знамо колико нама и нашем клубу значи ова утакмица. Ући ћемо максимално мотивисани, спремни смо 100% да уз помоћ наших навиjача остваримо побједу и пласирамо се у Европу – поручио је шеф стручног штаба Партизана, Александар Станојевић.

Кормилар „црно-белих” у првом мечу није могао да рачуна на Данила Пантића и Сашу Здјелара.

Здjелар свим силама покушава да игра. Поподне ће пробати да тренира с нама и надамо се добрим вестима. Са Пантићем jе иста ситуациjа, он jе од осам до 10 сати дневно на терапиjама и има велику жељу да заигра. Морамо мало ризиковати и мислим да jе сада прави тренутак за то, да ћемо пробати са њима – Станојевић објашњава да мора укључити све раположиве снаге.

Тренер српског вицепрвака објашњава да пораз на Азорским острвима није дебакл, како су то многи покушали да представе.

Спортинг из Лисабона и Бенфика су губили утакмице тамо. Санта Клара jе квалитетна. Ипак, нисмо били агресивни у првоj линиjи тима, лако jе противник улазио у наших 30 метара. Наша отреситост и одлучност мора да буде већа и боља и то ћемо мијењати. Видјећемо да ли ћемо успјети да се наметнемо – рекао је Станојевић.

Партизан је први пут овог љета у ситуацији да реванш дочекује са негативним резултатом из првог меча.

Португалци имаjу повољниjи резултат него раниjи тимови. Тешко jе играти са екипама из оваквих лига. Прошле године је Милан једва изабцио Рио Авеа, који је испао из Лиге НОС. Имамо европско искуство, огромну енергиjу с трибина и вјеруjем да ћемо играти отреситиjе и са више ризика него у Португалу. Санта Клара је играла на великим и jаким гостовањима, али ово jе специфичан амбијент. Ми смо емотивна нациjа и они ће осјетити притисак какав нису до сада осјетили – тврди Станоjевић.

Шеф стручног штаба Партизана је закључио да ће, као и пред реванш претходне рунде са Сочијем и овога пута наложити изабраницима да вјежбају једанаестерце на последњем тренингу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 10:31