Siniša Mihajlović / - FOTO: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI
22/03/2023 u 09:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premještaju se posmrtni ostaci Siniše Mihajlovića

Srpski fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je u decembru nakon duge borbe sa leukemijom i sahranjen u glavnom gradu Italije Rimu

Kako pišu "Novosti", posmrtni ostaci preminulog Srbina biće prebačeni na najstarije groblje u Italiji.

Osim Mihe, tu će biti i "vječna kuća" nedavno preminulog Mauricija Kostanca, poznatog novinara, voditelja i pisca.

Legendarni Siniša počivaće na rimskom groblju "Verano" koje postoji još od ranih godina 19. vijeka.

- Na zahtjev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodelila je mjesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvijezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača "Lacija", Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtjev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mjesto, ostajući u kolektivnom sjećanju Rimljana i Italijana.

Rimske vlasti su dale sledeće obrazloženje za ovakvu odluku:

- Bivši trener i igrač bio je izuzetno vezan za Rim, posebno svojom dugom aktivnošću u Laciju, a pogođen teškom bolešću poslednjih godina postao je svima primjer svojom velikom hrabrošću, izdržljivošću i upornošću.

Mihajlovića i Kostancu vezuje slična tragična sudbina, pošto su obojica svoje poslednje sate proveli u istoj rimskoj bolnici.

Monumentalno groblje "Verano", koje je bilo i bombardovano 19. jula 1943, smješteno je oko bazilike San Lorenco, smatra se istinskim muzejom pod otvorenim nebom, sa umetničkim djelima gdje su sahranjeni velikani različitih vjeroispovesti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:35