Ekipa Budućnosti / -FOTO: FK BUDUćNOST
27/06/2023 u 16:52 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pretkvalifikacije za Ligu šampiona: Budućnost bolja od Atletik Eskaldesa (3:0)

Plavi odirali dobar meč i potpuno zasluženo otišli u finale, gdje ih čeka bolji iz duela Tre Pene – Brejdablik

Fudbaleri Budućnosti opravdali su ulogu favorita na startu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona koji se igra na Islandu. Prvak Crne Gore je bio ubjedljiv protiv Atletik Eskaldesa iz Andore – 3:0, čime je izborio plasman u finale ovog turnira, gdje ga čeka bolji iz drugog polufinalnog duela, u kojem se večeras sastaju Tre Pene i Brejdablik.

Izabranici Miodraga Džudovića su odlično otvorili meč i već u 14. minutu poveli. Grbić je bio u prodoru, Morales ga je srušio, pa je sudija iz Rumunije Marsel Birsan pokazao na bijelu tačku. Sa 11 metara siguran je bio Balša Sekulić. Samo sedam minuta kasnije bilo je 0:2. Novović je izveo prekid, a Đuričković glavom sa pet-šest metara pogodio mrežu.

Plavi su u nastavku krenuli još ofanzivnije, a u 55. minutu su preko Grbića postigli i treći gol. Međutim, nakon interevencije iz VAR sobe, pogodak je zbog ofsajda u kojem se Grbić nalazio poništen. Pet minuta kasnije VAR je ponovo radio. Balša Sekulić je pogodio mrežu, a prvi pomoćnik podigao zastavicu i signalizirao ofsajd. Provjeravana je ta situacija u VAR sobi, nakon čega je Sekulićev gol priznat za konačnih 3:0.

Budućnost će finale igrati u petak i probati da se domogne prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 18:44