Са једног од мечева Партизана / - Фото: ФК Партизан
19/03/2022 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Процват српског фудбала: Од 2023. један клуб директно у Лиги шампиона, други у квалификацијама

Захваљујући јако добрим резултатима Црвене звезде и Партизана у последњих неколико година, српски клупски фудбал расте из дана у дан

Тако ће Србија од 2023. године имати директног учесника групне фазе Лиге шампиона (шампион земље), а другопласирани тим српског шампионата ће ићи у квалификације за ово такмичење.

Упркос томе што су Црвена звезда и Партизан испали из даљњих европских такмичења, они су протекле сезоне допринијели да Србија буде 11. на листи УЕФА са 33.375 бодова након нових 0.500, колико је Црвена звезда донијела тријумфом над Ренџерсом.

Након испадања Базела и Гента са европске сцене, Швајцарци и Белгијанци више не могу да престигну Србију на ранг-листи УЕФА, а ни Грчка нема теоретске шансе да достигне наш број бодова чак и ако ПАОК освоји Лигу конференције и притом забиљежи све побједе.

Србија ће можда имати и више представника на европским такмичењима јер би побједник Купа Србије требало да добије мјесто у плеј-офу за Лигу Европе, односно да у случају елиминације из овог такмичења аутоматски добије мјесто у групној фази УЕФА Лиге конференција.

У квалификације за Лигу конференција ишли би трећи и четврти клуб из Суперлиге.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:20