Oliver Votkins / -FOTO: TWITTER
19/12/2023 u 13:03 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Proslava gola Votkinsa pod policijskom istragom

Napadač Aston Vile dao gol za pobjedu protiv Brentforda, a potom prema nekom na tribinama uperio prst

Britanska policija otvorila je istragu oko načina proslave pogotka nigrača Aston Vile Olivera Votkinsa u utakmici 17. kola engleske Premijer lige.

Aston Vila je na gostovanju pobijedila Brentford 2:1, a najbolji klupski strijelac Votkins u 85. minutu je postigao pobjednički pogodak.

Nakon toga je odšetao do suparničkog gola i kroz mrežu je imao žustru poruku prema nekome u publici, a potom je u istom smjeru uperio i prst.

- U razgovorima smo sa predstavnicima Brentforda i Aston Vile i pokušavamo da saznamo što više detalja oko tog slučaja, poručili su iz policije, dok se sam fudbaler na ovaj način osvrnuo na vlastitu reakciju.

- Od prve minute jedna osoba sa tribina me vrijeđala. Ne, nisu to bile uvrede na rasnoj osnovi, ali bilo je mnogo uvreda na ličnom nivou. Osjetio sam potrebu da mu nakon svega vratim. Nikome drugome nije bila namijenjena moja reakcija, nego samo njemu.

Nakon takve "proslave" pogotka Votkinsa, došlo je na terenu i do međusobnog naguravanja većine fudbalera obje ekipe, što ipak na kraju nije preraslo u fizički obračun.

Votkins je sa devet pogodaka trenutno na diobi petog mjesta liste strijelaca Premijer lige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:18