Fudbaler Markinjoš / - FOTO: EPA/EFE
28/07/2022 u 08:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Provalnike koji su opljačkali i mučili porodicu fudbalera PSŽ-a, stigla ruka pravde

U martui 2021. godine opljačkan je fudbaler PSŽ-a Markinjoš kada su u njegovu kuću upali provalnici i mučili njegovog oca i dvije sestre

Franucksi mediji pišu da je pet učesnika provale pozvano i da će im biti suđeno nakon što su uhapšeni u maju prošle godine. Jedan od njih je bio maloljetan. Francuske vlasti su ušle u trag provalnicima nakon što su ukrali automobil, koji su snimile nadzorne kamere na licu mjesta. U automobilu su pronađene i određene stvari sa otiscima prstiju.

Incident se dogodio u Markinjosovom domu u predgrađu Pariza, gdje su se sestre Brazilca, zajedno sa ocem, spremale da gledaju meč PSŽ-a sa Nantom.

U tom trenutku u kuću su ušle dvije maskirane osobe. Provalnici su tražili nakit, satove i novac, a jedan od dvojice je laktom udario Markinjosovog oca u rebra nakon što je rekao da u kući nema novca ni nakita.

Drugi provalnik je zatim nasilno odveo dvije Markinjosove sestre, stare 14 i 16 godina, i rekao im da zajedno pretresu kuću. Za to vrijeme, drugi napadač je nastavio da udara oca igrača.

Na kraju su lopovi u kući pronašli samo 2.400 eura, zlatnu narukvicu i dvije luksuzne torbe. Zatim su otišli, ali ne prije nego što su žrtve vezali i zaključali u njihovom toaletu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 16:45