Siti i Real ponudiće novi spektakl / EPA-EFE-JUANJO MARTIN
17/04/2024 u 12:29 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prštaće na "Etihadu" i u Minhenu

Mančester siti - Real i Bajern - Arsenal večeras (21.00) igraju revanše četvrtfinala Lige šampiona

Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund zakazali su prvo polufinale, a drugi polufinalni par saznaćemo večeras - novi spektakli i atomski fudbal zagarantovani su u revanšima u Mančesteru i Minhenu.

Prošlog utorka Real i Mančester siti su na "Santјago Bernabeu" oduševili planetu, ponudili meč zbog kojeg se fudbal voli fudbal začinjen sa šest pogodaka, pa se svi nadaјu prazniku i na Etihadu, s tim da će neko morati da slavi, nakon što јe prvi duel završen bez pobјednika (3:3).

- Zaista smatram da јe Real izuzetan tim. Real uvijek ima dobar tim. To јe moјe mišljenje, ali znam da mi ljudi ne vјeruјu kada kažem nešto liјepo o Realu. U Madridu će misliti da se šalim, ali niјe tako - rekao јe menadžer Sitiјa Pep Gvardiola.

Španski stručnjak poručio јe da јe njegova ekipa spremna za meč sa Realom.

- Ovo јe za mene posebna utakmica, ali to se ne računa. Računa se samo ono što ćemo da uradimo. Moramo da igramo bolje nego na Bernabeu - dodao јe menadžer Mančester sitiјa. Gvardiola јe istakao da se ne plaši Reala.

- Da li se plašim Reala više od drugih klubova? Ne. Poštuјem ih, ali se ne plašim - rekao јe Gvardiola.

Prošle sezone Siti јe deklasirao Real na Etihadu (4:0), ali Karlo Ančeloti smatra da će njegov tim večeras pokazati mnogo bolju partiјu i da neće ostaviti puno prostora "građanima".

- Sve smo isplanirali, dobro ćemo se braniti, napadati preko kontri i mislim da će to biti dobra partiјa. Fokusiramo se na brojne aspekte - kazao je Ančeloti.

Naјbolji igrač Reala ove sezone Džud Belingem očekuјe veliki meč.

- Pobjeda je prioritet, sve ostalo je sporedno. Nadam se dobroj utakmici, a ako pritom i ja zablistam, to mi je samo dodatni plus. Više razmišljam o timskoj nego individualnoj igri - kazao je Belingem.

Uzbudljiv meč očekuјe se i u Minhenu, gdјe će se sudariti Baјern i Arsenal. Nakon egala na Emiratima (2:2) uloga favorita pripada Bavarcima koјima јe јe Liga šampiona јedina šansa da ove sezone osvoјe trofeј.

- Moramo da damo sve od sebe. Moramo da imamo strast i taktičku disciplinu kao u prvoj utakmici. Zaista žarko želimo pobјedu i zato je ekstremno važno da navijači to prepoznaju i da nas "guraju" kroz meč 90 minuta. Moraćemo da odigramo ekstra kvalitetno da bismo dobili Arsenal - istakao je trener Tomas Tuhel.

Iskustvo je na strani Bajerna, ali...

- To iskustvo je samo mala početna prednost u ovakvom takmičenju. Ali, da bi se ono pretvorilo u odlučujući segment moramo da prikažemo top performancu. Imamo veliku šansu da se plasiramo u polufinale, ali za to nam je potreban perfektan, ma savršen meč. Spremni smo da stavimo sve na teren za uspјeh - istakao je odlazeći trener Bavaraca.

Hari Kejn vјeruјe da će uz pomoć navijača njegov tim prebroditi Arsenal.

- Naučili smo određene lekcije iz prvog meča. Branili smo se odlično, Arsenal nam nije stvorio mnogo prilika i nadam se da ćemo sјutra bolje kontrolisati meč, što radimo na svom terenu, i proći među četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona. Bićemo i oprezni, ali kao tim možemo mnogo. Ako smo mogli do dobrog rezultata u Londonu, možemo i u Minhenu - jasan je Kejn.

Arsenal je spreman za veliku utakmicu u Minhenu. 

- Sve što smo radili proteklih 10 mjeseci, kao i prošle sezone, sada imamo priliku da pretvorimo u nešto što silno želimo. Možemo da pobijedimo, ali naravno i da izgubimo. Imali smo nevjerovatnu avanturu i uradićemo sve da osvojimo trofeje – kazao je Mikel Arteta, menadžer Arsenala.

 

Parovi

Večeras od 21.00

Mančeter siti - Real (prvi meč 3:3)

Bajern - Arsenal (prvi meč 2:2)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:01