Dani Alveš / -FOTO: PUMAS
21/01/2023 u 21:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pumas raskinuo ugovor sa Alvešom

Klub je, kako je saopšteno, donio odluku iz opravdanih razloga

Meksički Pumas raskinuo je ugovor sa brazilskim reprezentativcem Danijem Alvešom, nakon što je u petak priveden, a potom mu je određen pritvor u Barseloni zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Potvrdu o raskidu ugovora objavio je  meksički klub kratkim saopštenjem predsjednika kluba Leopolda Silve na internet stranici koji kaže da je odluka donešena iz opravdanih razloga.

- Ovom odlukom klub ponavlja svoju obavezu da neće tolerisati postupke bilo kog člana naše institucije, ma ko oni bili, koji su protivni univerzitetskom duhu i njegovim vrijednostima. Pumas je institucija koja promoviše poštovanje, dostojanstveno i profesionalno ponašanje na i van terena svojih igrača, budući da su uzor u društvu, u Meksiku i bilo gdje u svijetu. Mi to ne smijemo dozvoliti. Ponašanje jedne osobe šteti našoj filozofiji rada, koja je kroz istoriju bila primjer u treniranju i razvoju mladih sportista u našoj zemlji - stoji u saopštenju Silve. 

Alveš, koji je karijeru počeo u Brazilu u Bahiji, pridružio se Pumasu proše godine u julu, a prije toga je igrao za Barselonu, Sao Paulo, Juventus, PSŽ i Sevilju.

Optužen je da je u noći sa 30. na 31. decembra u popularnom noćnom klubu u glavnom gradu Katalonije neprimjereno dirao jednu ženu.

Žena ga je prijavila 2. januara, a on je potvrdio da je u to vrijeme bio u noćnom klubu, ali je demantovao bilo kakvu krivicu i tvrdi da nikad nije ni vidio ženu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:28