Miodrag Radulović / -FOTO: DEJAN PANIć
06/09/2023 u 18:06 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Bodovi nam trebaju, od starta sa dva napadača

Moramo da uspostavimo posjed lopte, da bude na našoj strani, a ako to uradimo i samim tim nametnemo svoj stil igre bićemo blizu uspjeha - istakao je crnogorski selektor

(od našeg izvještača iz Kaunasa)

 

Nakon nešto više od dva sata leta i kratkog odmora, naši najbolji fudbaleri počeli su poslednji trening uoči sjutrašnjeg meča sa Litvanijom u Kaunasu. Za izabranike Miodraga Radulovića ovaj susret je možda i najvažniji u dosadašnjem toku kvalifikacija, jer u slučaju trijumfa „crveni“ bi ostali u trci za jednom od dva prva mjesta u grupi. Svaki drugi ishod bi „sokole“ udaljio od toga.

Uoči treninga na stadionu „Darijus i Gireno“ odražana je zvanićna konferencija za novinare, na kojoj je selektor Miodrag Radulović iznio očekivanja uoči ovog susreta.

-Iskoristili smo period iza nas da do tančina skautiramo rivala i pripremimo se ovaj meč. U kratkom vremenskom periodu koliko smo bili zajedno, prezentovali smo im u kako igra domaćin, a to je disciplinovano i agresivno, preskaču sredinu terenu i igraju na duge lopte.  Moramo da uspostavimo posjed lopte, da bude na našoj strani, a ako to uradimo i samim tim nametnemo svoj stil igre bićemo blizu uspjeha – rekao je Miodrag Radulović.

U odnosu na prethodne utakmice, naši napadači su u odličnoj formi. To svakako raduje crnogorskog selektora, jer je na prethodan tri meča mreža jednog od rivala pogođena samo jednom.

-Postigli smo gol u Bugarskoj i dobili utakmicu. Nadam se da ćemo i sjutra biti kako treba. Naše igre su sve bolje, ali nam nisu donijele broj bodova koje smo željeli, a to je upravo zbog neiskorištenih šansi na prethodnim susretima.

Možemo li očekivati da „crveni“ sjutra krenu sa dva napadača?

-Tri boda su prioritet, dva napadača će biti od strarta. Očekujem da budemo, uz dobru odbranu i čvrstu sredinu terena, bolji i u napadu.

Na pitanje koliko ga raduje to što je Stevan Jovetić našao klub bukvalno „u minut do 12“ i onda se vratio u nacionalni tim, selektor crvenih je odgovorio:

-Stevanova uloga je višestruka, jedan je od lidera, kapiten. Sigurno je da će imati svoj udio, trenirao je dok je bio bez kluba, na trenizima djeluje dobro, sluša ga lopta... Očekujem sjutra uveče i njegovu ulogu, možda i ključnu u ovom meču.

Imate li dileme oko sastava tima?

-Imam dvije dileme, nijasne će odlučivati. Ono što nam treba je miran pas, naš posjed lopte kako bi stvorili prilike napadačima. Poslednji trening će riješiti dileme ko će igrati – poručio je Radulović.

Sjutrašnji meč između Litvanije i Crne Gore igra se od 18 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 00:46