Миодраг Радуловић / - Фото: ФСЦГ
10/06/2022 u 16:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Циљ је јасан, а то је побједа

Селектор Црне Горе Миодраг Радуловић рекао је на данашњој конференцији за новинаре да поштује ривала, али да се нада позитивном резултату у дуелу са Босном и Херцеговином

- Босна има избалансирану екипу и по два играча на свим позициjама. Рекао бих, ипак, да jе поjединачни квалитет изнад онога што пружаjу као тим. Имаjу веома квалитетне играче из jаких европских клубова, коjи заслужуjу максималан респект, али изнад свега – циjенимо себе. Наш циљ jе jасан, као и путоказ коjи нас води до позитивног резултата. Пуним гасом идемо на побjеду – рекао jе на конференцији за новинаре уочи меча селектор Миодраг Радуловић.

Утакмица између Црне Горе и Босне и Херцеговине jе регионални дерби, а на питање да ли постоји ривалство између ове двије селекције, селектор "црвених" је одговорио:

- Наравно да постоjи ривалство, али право спортско. Ми смо са истих простора, из исте школе и истог схватања фудбала. Вjеруjем да ће навиjачи видjети доста тога лиjепог од обjе селекциjе. Очекуjем прави фудбалски амбиjент, више навиjача и спортску атмосферу – казао је Радуловић.

Откако је на клупу националног тима, Миодраг Радуловоћ није могао да састави најјачу поставу. Повреде, картони и ковид режим били су препрека готово сваког пута, а тако је и сада. Старт у Лиги нација Црна Гора је дочекала без Стефана Савића, Милутина Осмаjића, Марка Симића, Уроша Ђурђевића и Николе Вукчевића, а у дуелима са Румунијом и Финском није било ни капитена Стевана Јоветића. Фудбалер Херте је у Подгорици, али шансе да заигра готово не постоје.

- Jоветић jе са нама, ради по специjалном програму, али нема те циjене због коjе бих жртвовао било ког играча. Видjећемо до краjа шта ће да буде, али пружа нам подршку, баш као и Савић.

Селектор црвених је у Финској наступио са девет новох играча у односу на меч са Румунијом, само су Вуjачић и Томашевић били у тиму на оба сусрета. Да ли обоjица могу да вежу трећу утакмицу као стартери?

- То jе наjшкакљивиjи дио тима и миjења се само у екстремним ситуациjама, када се мора. Имао сам план да против Финске одиграjу по 45 минута, али како су се поjедини момци осjећали, како се утакмица одвиjала – ниjесам успио да их више одморим. Томашевић jе и прошле године у ово доба дошао изузетно спреман jер jе у Казахстану прошла тек трећина првенства. Спреман и jе и Вуjачић. Имали смо дан више за опоравак, добро се осjећаjу и вjеруjем да могу да изнесу захтjеве оваквог меча. За Букурешт ћемо видjети што и како, има играча коjи могу да их одмиjене – закључио jе Радуловић.

Д.П.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:08