Миодраг Радуловић / - Фото: Дејан Панић
13/06/2022 u 20:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Да поновимо игру из Подгорице

Фудбалска репрезентација Црне Горе одрадила је ноћас на „Ђулести“ стадиону последњи тренинг уочи сјутрашњег меча са Румунијом.

Неспредно пред излазак на терен одрђена је уобичејена конференција за новинаре, а селектор Миодрг Радуловић најприје се осврнуо на изостанак Марушића и Хакшабановића.

- Сигурно да jе то jош jедан данак овог распореда и ових утакмица послиjе напорних сезона. Марушић jе и приjе био био под знаком питања и против Босне и Херцеговинем, али jе на његово инсистирање желио да игра. Отишао је на преглед у Београд и након тога ћемо знати степен његове повреде, Хакшабановић jе непосредно пред пут осјетио вртоглавицу, имао је температуру, повраћао је... Пореметило нас је то, јер су то два играча који би били стартери да су овјде. Али, имамо замjене, играче коjи ће одговорити захтjевима и дати допринос jедној доброј партији и једном добром резултату, због коjег смо уосталом и дошли – истакао је селектор „црвених“ Миодраг Радуловић на званичној конференцији за новинаре уочи меча.

Црна Гора је на старту групе побиједила под Горицом Румунију са 2:0 у можда најбоље одиграном мечу у последњих неколико година. Јасно је да ће домаћини жељети реванш, али у табору „црвених“ вјерују да могу до још једног повољног резултата.

- Имамо снаге, сачували смо костур тима. Ако направимо дубљу анализу видимо да све екипе у нашоj групи боље играjу код куће него у гостима. Тако смо и ми двије утакмице боље одиграли кући него на страни. Знамо да Румуниjа хоће да се реваншира за пораза, знамо да ће бити измjена у њиховом тиму. Ми смо њих надвисили и надиграли у Подгорици и трудићемо се да поновимо ту партиjу. Ако тако буде и овога пута, сигуран сам да можемо да очекуjемо позитиван резултат.

Црна Гора ће на „Ђулести“ стадиону играти нападачки и тражити бодове.

- Биће измјена, али смо дошли  да направимо добар резултат. Нећемо се бранити, играћемо нападачки и видјети офанзивну Црну Гору, Ово је коло које може много тога да одлучи. Одиграна је половина и нигдје није већа неизвјесност него у нашаој групи. Већ данас би резултати могли да направе разлику и ми смо тога свјесни. За сада је све jе у нашим рукама, хоћемо да имамо контролу, а то можемо само са добрим резултатом. Имамо у екипи играче коjи ће знати да задрже лопту и коjи ће знати да ставе на муке Румуниjу. Онда у септембру имамо jош двиjе утакмице, а тада ће бити и играчи коjи нам недостаjу у овом циклусу. Тада је то још већи плус, наша већа снага – истакао је Радуловић.

Дејан Панић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:48