Тренутак када је Вукотић преполовио заостатак Црне Горе / - фото: ФСЦГ
14/11/2021 u 00:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Момци су показали да имају будућност

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе након великог ремија са Холандијом казао да разне околности нису ишле његовим изабраницима на руку да буду конкурентнији у квалификацијама за Свјетско првенство

За само четири минута два гола Холандији – звучи невјероватно.

Ипак, успјели су фудбалери Црне Горе да направе подвиг у финишу утакмице претпоследњег кола квалификација за Свјетско првенство у Катару.

Головима дебитанта Илије Вукотића у 82. и Николе Вујновића у 86. минуту, стигли су до ремија против „орања”.

Бод резултатски ништа не значи, али је свакако велики резултат и значи итекако на пољу самопоуздања „соколовима”.

Изузетна представа, дуго су наши навијачи чекали на овај моменат, бодрили нас када није ишло. Вечерас смо им вратили за сву подршку и снагу коју су нам давали. Ова екипа је показала да је карактерно много јака, да посједује тимски дух. Потврдило се то вечерас, када смо били десетковани повредама и коронавирусом, када се и надовезао на све то лош резултат из првог полувремена. Испрсили су се, ово је велики резултат – није имао дилему селектор Црне Горе, Миодраг Радуловић на онлајн конференцији за медије након меча.

Нису ни фудбалери крили задовољство након утакмице са „орањем”.

Рекао сам да вјерујем у ове момке. Безброј пута су показали, имали смо срећу да нас послужи резултат. Мислим да су вечерас срећни и навијачи и играчи.

Радуловић је вукао праве потезе у финиш. Један је био и увођење Илије Вукотића. Млади фудбалер Боависте је као „матор” обишао голмана „лала” и смањио на 1:2 у 82. минуту.

Говорио сам и раније да пратимо рад младих играча и да су свакоме ко ради напорно и добро игра у клубу, врата репрезентације отворена. Илија Вукотић је  играо за нашу омладинску и младу репрезентацију, тако да зна шта значи играти у дресу са националним грбом. Има још играча у младој репрезентацији које ћемо пробати. Није лако за само годину дана играти квалификационе мечеве, гдје морате да правите резултат и уједно обављати смјену генерација. Сигран сам да ће нам овај резултат дати вјетар у леђа на том тешком путу – казао је Радуловић.

Црна Гора је у октобарском „прозору” изгубила шансе да се нађе на Свјетском првенству у Катару. Меч са Холандијом је показао да се можда могло више.

Нису нам неке околности ишли на руку. Због ковид режима смо морали да играмо кући без навијача, а пуни стадиони су нас дочекали у Ајндховену, Истанбулу и Ослу. Ипак, нисмо одустајали и поред свих проблема, можда бисмо и вечерас напали и побједу да смо имали још нападача. Када сам долазио рекао сам да ова репрезентација има будућност, иако многи нису вјеровали, чак су и са подсмијехом дочекивали те моје ријечи. Сматрам да овај велики резултат против Холандије потвђује да сам био у праву, да ова екипа има будућност и да ће управо овај реми бити замајац – казао је између осталог Радуловић и на крају изразио наду да ће његови изабраници смоћи снаге да квалификације за Свјетско првенство заокруже добром игром против Турске у уторак.

Холанђани ће са друге стране, да стријепе до последњег кола да ли ће директно на Мундијал или ће морати у бараж.

„Лале” имају два бодва више од Норвежана, које дочекују у последњем колу, али и Турака, који гостују под Горицом.

„Црвени” се Турцима сигурно неће помјерити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:50