Миодраг Радуловић / - Фото: ФСЦГ
27/03/2022 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Представићемо се на другачији начин од оног у Јеревану

Фудбалска репрезентација Црне Горе сјутра вече ће, дуелом са Грчком, окончати мартовски ФИФА термин за пријатељске мечеве

Након пораза у Јеревану (0:1), изабраници селектора Миодрага Радуловића желе прије свега да поправе утисак, пруже добру игру и остваре повољан резултат.

- Спремамо да у сјутрашњој утакмици спроведемо до краја план који је јасно издефинисан за ове двије утакмице, а то је пружити шансу играчима са мањом минутажом и испробати играче који су први пут са нама. Такође, повратком Јоветића, Савића и Вешовића представићемо се на један другачији начин од оног у Јеревану. Играћемо у другом систему и потрудити се да направимо једну добру фудбалску представу, да будемо на нивоу игара које смо смо имали у претходним квалификавијама, у којима није било толико осцилација. Самим тим, желимо да направимо једну лијепу увертиру за јун и почетак Лиге нација – рекао је селектор Миодраг Радуловић на конференцији за новинаре.

Стратег црвених потом је додао да знају све о сјутрашњем ривалу.

- Пратили смо, скаутирали, а у међувремену су добили новог селектора. Он је донио нешто ново са собом, дјеловали су озбиљно, а имају играче који наступају у Ливерпулу, Бенфици, Фенербахчеу, Селтику, Сасуолу, Олимпијакосу... Али, наша екипа је кадра да против сваког ривала одигра барем 50:50. Очекујем добру представу и позитиван резултат – казао је Радуловић и наставио: - Грци су били познати као екипа која играла само из блока и чекала шансу из контранапада. Али, ово је нека нова Грчка која покушава да кроз посјед лопте креира шансе. То им је успјело у Румунији и нама ће ово бити прилика да против једне реномиране екипе покажемо своје квалитете, у које ја не сумњам.

У Јерменији су дебитовала четири играча, четворица чекају да први пут заиграју за најбољи државни тим.

- Никако не потцјењујемо и такмичарски аспекат ове утакмице. Желимо да направимо добру увертиру, али пружићемо шансу играчима који су били у младој репрезентацији. Сазрели су, заслужили су шансу можда и раније, али мислим да је сада прави тренитак да дебитују и да покажу да заслужују шансу - поручио је црногорски селектор.

Утакмица између Црне Горе и Грчке игра се сјутра од 20 сати на стадиону под Горицом.

Дејан Панић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:01