Zadovoljan: Miodrag Radulović / -FOTO: LAZAR RUžIć
12/10/2023 u 21:30 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Vidjeli smo ono što smo htjeli

Debitanti Kuč i Rubežić opravdali očekivanja i čestitam im na tome - istakao je crnogorski selektor

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović bio je nakon meča sa Libanom zadovoljan rezultatom i izdanjem svojih izabranika.

-Utakmica je poslužila svrsi, odigrali smo, izvršili izmjene i opteretili igrače koliko smo planirali. Ovo je bio ključni momenat u pripremi za Srbiju. Igrače koji su bili premoreni i imali manje pobrede smo sačuvali, u protokolu nije bilo Savića, Krstovića, Marušića, Jankovića i Marka Bakića, a za one koji su do sada imali manju minutažu vidjeli smo koliko mogu. Rano je za velike analize, ali oni koji su debitovali uradili su to na najbolji način. Svaka pobjeda je draga, imamo dobru atmosferu pred duel u Beogradu, možemo mirno da radimo, a pored pobjede važno je da su svi igrači ostali zdravi jer ritam nije bio nimalo lak. Dobili smo što smo htjeli, protiv rivala koji je pokazao da zna da igra - rekao je Radulović na konferenciji za novinare nakon susreta.

Osvrnuo se selektor "sokola" nakon toga na dvojicu debitanata - Edvina Kuča i Slobodana Rubežića.

-Kuč je igrač koji se prati duži period, u klubu je kapiten, vidjelo se da igra jake evropske utakmice. Igrač je sa velikim iskustvom, koji nam je potreban u tom dijelu terena, na najbolji način potvrdio je naša očekivanja, kao i Rubežić, i čestitam im na tome. Kada igrate sa šest-sedam novih igrača, pa ih još toliko uđe u drugom poluvremenu, onda se pogube niti igre. Nije moglo da se govori o taktičkoj disciplini, više se radilo o trci i pokrivanju. Ali to je normalno kad su ovolike rotacije. Ali to smo i željeli. U svakom slučaju, utisak je pozitivan.

Zadovoljan je Radulović i partijom Marka Tućija. 

-Poslije duže vremena je odigrao 90 minuta. Igra standardno u jakoj ligi Južne Koreje, to je pokazao na ovom meču. Moramo uzeti u obzir da neki igrači dolaze sa dalekih destinacija, to utiče na svježinu kod Mugoše, Tućija, Kosovića, Andrije Vukčevića kojeg nijesmo koristili sinoć. Sada imamo svježinu, a uz to smo ostvarili pobjedu. To nam je bio i plan - poručio je na kraju Miodrag Radulović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:36