Фудбалски савез / - Фото: ФСЦГ
30/12/2021 u 20:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Реаговали тренери: Неистине дворског трубадура Ника Раичковића

Тренери кандидати за УЕФА про лиценцу реаговали су на саопштење директора Центра за едукацију тренера Фудбалског савеза Црне Горе, Ника Раичковића

Саопштење преносимо у цјелости:

- Упознати смо са задњим саопштењем Господина Раичковића успред Едукационог центра ФСЦГ и спознали да нема храбрости да у цивилизованоj и културноj расправи на ТВ-у упозна jавност на коjи начин jе вршен упис кандидата за УЕФА про лиценцу. Већ се криjе иза саопштења коjе су му доставили,мислећи тако да ће оправдати себе,пошто му jе шеф био гост у емисиjи. Криjући се саопштењем за нечасне послове коjе ради као педагог.

Jе ли то она храброст коjу би као тренер, наставник и предавач требали да преносите? Наглашавамо да су критериjуми неиспоштовани, да ниjе било бирања кандидата већ jе донесен списак тренера коjи мораjу бити примљени, коjи jе само аминован од поjединих чланова Стручног виjећа. Непобитна чињеница jе да када смо полагали А лиценцу, од господина Раичковића смо добили обjашњење да смо упjешно положили и стекли услове за упис на Про лиценцу без саопштавања коjа jе то оцjена. Сада он саопштава оцjене а коjе ниjесу уписане у дипломе, већ по његовоj садашњоj причи у роковнику, то jе огроман простор за манипулациjу.

Сама чињеница да два члана Стручног виjећа ниjесу присуствовала сjедници као и да предсjедник Стручног виjећа ниjе потписао записник говори о легитимитету исте.Прилажемо доказ са задње странице записника коjу су нам послали из Едукационог центра на наше инсистирање на коjоj се види датум без печата и потписа.

Одговорно тврдимо да jе код претходне,треће генерациjе за упис на ПРО лиценцу господин Савићевић у четвртак заокружио пола кандидата коjи ће бити примљени а наставио у понедjељак следеће седмице и одредио остатак кандидата коjи су примљени. У оба случаjа господин Раичковић jе “jуначки” ћутао и касниjе ту листу потурио Стручном виjећу. Имамо свjедоке, коjи ниjесу кандидати за упис за ову генерациjу, коjи ће на полиграфу потврдити ову истину. Наравно заjедно са господином Ником Раичковићем,па да се упознамо гдjе стануjе истина.

Када смо код истине,црногорска jавност jе упозната да jе господин Раичковић као члан трочлане комисиjе био у центру регионалног скандала када jе комисиjа преписала у цjелости план хрватског курикулума за Физичко васпитање. Бивши предсjедник Експертске групе коjи jе радио на реформи образованjа код сусjеда Борис Jокић тада jе поручио jе да jе  то “неморално и нечасно”. Грађани Хрватске су планове и програме на коjима jе 18 мjесеци радило 500 стручњака из свих области, платили преко 1,3 милиона. А по коjим референцама jе господин Раичковић постао члан ове комисиjе? Да ниjе довођењем jедног предавача на предавања Едукационог центра а за узврат оваj предавач њега убацио у комисиjу?

Од почетка рада Едукационог центра скоро свако окупљање и вишедневни боравак коjи плаћаjу тренери jе био у истом хотелу у Тивту. Терен на коjи би се могла одрадити практична настава ниjе постоjао до прошле године. Нормално jе да се окупљања врше у Подгорици jер тренери са сjевера су изложени непотребном трошку, у Пг има довољно терена за практични рад и циjене смjештаjа су jефтиниjе. Мистериозно jе и имао сумее да jе неком остварио велику личну корист од оваквог посла. Радуjемо се изглашавању закона о пориjеклу имовине коjи ће риjешити ову дилему. Као потврду дискриминациjе прилажемо копиjу из Комета, система коjи региструjе играче,тренере и службена лица при ФСЦГ. Из коjе се види да jедан кандидат коjи jе примљен на садашњем конкурсу никада ниjе био регистрован као тренер већ као представник клуба.

За фудбалску и сву jавност у ЦГ jе било наjбоље, зашто смо ми били спремни, да смо на jедноj ТВ емисjи размиjенили доказе, упоредили биографиjе примљених и непримљених кандидата,чињенично водили диjалог. Због наших угрожених права и доживљене дискриминациjе од ФСЦГ и директора Едукационог Центра Ника Раичковића правду ћемо потражити на црногорском Суду органима УЕФА и ФИФА да би показали нашу одлучност да у овом процесу истраjемо до краjа.

Господину Нику Раичковићу честитамо 1 април.

Тренери кандидати:

Дапчевић Деjан

Шћепановић Слободан

Марковић Jован

Булатовић Драгослав

Бугарин Александар

Ђоковић Хасим

Матановић Велибор

Стевовић Предраг

Дамjановић Ацо

Вуjачић Михаило

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:49