Zasluženo slavlje Madriđana / -FOTO: TWITTER/REAL MADRID
07/05/2023 u 00:17 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Real Madrid osvojio Kup Kralja

U finalu odigranom u Sevilji, Madriđani sa 2:1 pobijedili Osasunu i 20. put u istoriji osvojili ovaj pehar

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Kup kralja za sezonu 2022/23. U velikom finalu, odigranom u Sevilji, Madriđani su sa 2:1 pobijedili Osasunu i tako po dvadeseti put u istoriji bili najbolji u ovom takmičenju. Na trijumf u Kupu Kralja, Real je čekao devet godina, a i tada ih je da klupe predvodio Karlo Anćeloti. S druge strane, Osasuni je ovo bilo drugo finale u istoriji i drugi poraz (2005. godine izgubili od Betisa).

Realu je u finalnom meču bilo potrebno svega dva minuta da stigne do vođstva. Vinisijus se poigrao sa defanzivcima Osasune po lijevoj strani, a onda odložio loptu za usamljenog Rodriga, koji je udarcem sa sedam-osam metara zatresao mrežu. Osasuna je izjednačila u 58. minutu. Lukas Toro je drop-kik udarcem sa dvadesetak metara pogodio mrežu Kurtoe - 1:1. Ipak, u 70. minutu Real je stigao do novog vođstva i pobjede. Nakon ubacivanja Vinisijusa, Valverde je sa 16 metara šutirao, lopta se od bloka odbila do Rodriga, koji je iz neposredne blizine pogodio mrežu za konačnih 2:1.

Zanimljivo je da je Real tek treći po uspješnosti u ovom takmičenju. Barselona je Kup Kralja osvajala 31, a Atletik Bilbao 23 puta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 22:57