Сантјаго Бернабеу / - Фото: Твитер
17/11/2021 u 15:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Реал жели да експлоатише "Бернабеу" за 400 милиона еура

Реал Мадрид, осим величине у спортском смислу, из дана у дан показује да је један од највећих брендова на свијету и када су друге животне области у питању

Како медији пипу, Реал преговара са компанијом Леџендс о продаjи дијела права на комерциjализациjу реновираног стадиона "Сантjаго Бернабеу" за чак 400 милиона еура.

За ту суму америчка компаниjа иза коjу су основале већ годинама двије наjвредниjе франшизе у америчком спорту МЛБ тим Њуjорк Jенкис и НФЛ екипа Далас Каубоjс (коjе су jе недавно продале фондту Сикст стрит) ући ће у парнерство са краљевским клубом како би се повећала експлоатациjа стадиона по његовом реновирању коjе ће на краjу коштати 800 милиона еура.

Краjњи циљ предсједника Реала Флорентина Переза и сарадника jе да Бернабеу буде генератор пословања 365 дана у години, а не само 29 (колико годишње одигра утакмица на свом терену). Према писању Ел Конфиденцијала-а, ова промјена пословања унијела би у касу клуба додатних 100.000.000 еура по години.

Реал jе за ову годину предвидео промет од 800 милиона еура, уз уобичаjен раст послованjа од 7%, а већ jе обезбиједио више од 100 милиона од трансфера, уз наставак мировања плата (401 милион).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:40