Sa današnje sjednice / -FOTO: FSCG
20/06/2023 u 16:25 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Redovna Skupština FSCG 21. jula

Od predstojeće sezone u Drugoj ligi će moži da nastupaju tri stranca

Jedanaesta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 godina održana je danas u Kući fudbala u Podgorici. Na sjednici su usvojeni izvještaji Komisija za sva takmičenja za proljećnju poluzesonu, a IO je usvojio predlog Propozicija za takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore za sezonu 2023/24, Predlog odluke o troškovnicima za sezonu 2023/24 i Predlog odluke o registracionim taksama za sezonu 2023/24.

Takođe, jednoglasno je usvojen i Predlog odluke o izmjenama sistema stalnih takmičenja FSCG koji se odnosi na mlađe kategorije. Omladinska i Kadetska liga biće podijeljena u dvije lige – Prvu i Drugu, dok će se Pionirska liga igrati na nacionalnom nivou.

Usvojen je i Predlog Pravilnika o dozvolama za rad službenih lica, Predlog Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2022. godini sa izvještajem revizora i isti je proslijeđen Skupštini na usvajanje. Prihvaćen je i predlog klubova Druge lige o povećanju broja stranaca koji se mogu naći u zapisniku utakmice i na terenu tokom mečeva, pa će od sezone 2023/24 u Drugoj ligi tri igrača strana državljanina moći da nastupe na utakmici.

Na kraju, Izvršni odbor donio je i odluku o terminu održavanja Redovne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore koja je zakazana je za 21. jul 2023. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:46