Rišarlison de Andrade / -FOTO: FIFA
17/01/2023 u 22:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rišarlison: Poraz od Hrvatske teži je od smrti člana porodice

Napadač Brazila još ne može da preboli eliminaciju u četvrtfinalu SP u Kataru

Napadač Brazila i engleskog Totenhema Rišarlison još se ne miri s porazom od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Brazilac je za "ESPN" dao pomalo bizarnu izjavu koja oslikava koliko je ispadanje od "vatrenih" bolno i dalje. 

- Bio je to udarac. Mislim da je to gore nego izgubiti člana porodice. Bilo je teško oporaviti se. I dan danas, kada gledam videa na društvenim mrežama, to me rastuži. Ali moramo dalje. Još sam mlad, mislim da imam još jedno ili dva svjetska prvenstva. Nastaviću predano da radim kako bi stvari krenule teći, golovi počeli dolaziti, to je ono što znam da radi na terenu - istakao je Rišarlison.

Brazil je na prvenstvo došao kao prvi favorit za titulu, grupu su lakoćom osvojili, u osmini finala su uništili Južnu Koreju (4:1), a onda su došli pred Modrića i društvo.

Iako su bili veliki favoriti u toj utakmici i imali mnoštvo dobrih prilika nisu uspjeli da "probiju" Dominika Livakovića.

Golman Dinama odigrao je utakmicu karijere i tek je poklekao u sudisjkoj nadoknadi prvog produžetka.

Kada se činilo da Brazil ide dalje, u 117. minutu sijevnula je kontra, Oršić je odigrao za Petkovića, a on je izjednačio.

Nakon lutrije penala uništeni su snovi Brazilaca, a taj poraz biće im još dugo godina jedan od najbolnijih. 

Rišarlison je imao solidno prvenstvo, protiv Srbije je dao dva gola od kojih je onaj polumakazicama proglašen golom turnira, a dao je i gol protiv Južnoj Koreji. Ipak, ti golovi mu ne vrijede previše, a to ističe i sam. 

- Cilj je bio da postanemo prvaci. Da, postigao sam prekrasan gol, ali mislim da taj pogodak nije bio moj cilj. Mi smo tamo otišli po trofej. Ali da, srećan sam što sam ga postigao - zaključio je brazilski napadač.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:04