Prosinečki / - FOTO: FSCG
02/02/2024 u 13:43 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IO FSCG potvrdio: Robert Prosinečki selektor „sokola“

Predstavljanje novog selektora u nedjelju u Kući fudbala

Robert Prosinečki je novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore. Izvršni odbor FSCG danas je na sjednici jednoglasno donio odluku da hrvatski stručnjak preuzme kormilo našeg nacionalnog tima. Prosinečki će tako naslijediti Miodraga Radulovića, koji je u decembru prošle godine otišao sa klupe „sokola“, a ujedno je postao sedmi selektor Crne Gore u istoriji.

- Prosinečki će u nedjelju, 4. februara potpisati ugovor, nakon čega će biti predstavljen na konferenciji za novinare zakazanoj za 13:00 časova u Kući fudbala. Hrvatski stručnjak je sedmi selektor u istoriji našeg nacionalnog tima i na tom mjestu naslijediće Miodraga Radulovića. Prethodno su „sokole“ sa klupe predvodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković i Faruk Hadžibegić – saopšteno je iz FSCG.

Prosinečki je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, potom i Hrvatske, saigrač je Dejana Savićevića iz Crvene zvezde, a sa njima dvojicom u timu, „crveno-beli“ su 1991. godine osvojili titulu prvaka Evrope. Igrao je još za zagrebački Dinamo i dva najveća španska kluba – Real i Barselonu. Nakon završetka igračke karijere vodio je Crvenu zvezdu, radio u Turskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Kao selektor je bio na klupi Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine. Azerbejdžance je vodio tri godine (2014-2017), a zapažen rezultat je ostvario vodeći BiH. Sa „zmajevima“ je izborio plasman u A diviziju Lige nacija i baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. Zajedno sa Safetom Sušićem drži rekord od 10 pobjeda u nizu Bosne i Hercegovine. Poslrednji klub u kojem je Prosinečki radio bio je hrvatski tim Rudeš, sa kojim se nedavno rastao.

Novog crnogorskog selektora obaveze čekaju već u martu. „Sokoli“ će 21. marta u Antaliji igrati prijateljski meč sa Bjelorusijom, a pet dana kasnije na istom mjestu ukrstiće koplja sa Sjevernom Makedonijom. Sledeće sedmice, tačnije u četvrtak 8. fenruara, „crveni“ će dobiti rivale u Ligi nacija, koja se igra u septembru, oktobru i novembru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:08