Играчи Реала на слављеничком аутобусу / - Фото: Твитер/Реал
31/05/2022 u 09:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Само један клуб зна како је побјеђивати Реал у финалима

Фудбалери Реал Мадрида прије три ноћи освојили су Лигу шампиона побједом над Ливерпулом у финалу 1:0

Реал је у последњих 10 година играо 20 финала, а од тога је добио чак 17.

Само је успио да их заустави градски ривал Атлетико и то у три наврата.

Два ривала састала су се укупно шест пута у финалима у последњих 10 година. Краљевима су припала два наjважниjа, када су у Лисабону послиjе продужетака (4:1) и Милану након пенала славили, као и у Саудиjскоj Арабиjи, у финалу шпанског Суперкупа 2020, када jе Реал такође побиjедио на пенале.

У финалу Купа краља 17. маjа 2013, Атлетико jе славио на Сантјаго Бернабеу у продужецима када jе одлучио Мирандин гол. Била jе то њихова прва побjеда у градским дербиjима након пуних 13 година.

Jорганџиjе су биле боље и у Суперкупу 2014, када су након ремиjа у првом мечу, на свом терену побиjедили голом Манџукића 1:0. Наjзначаjниjа побjеда Атлетика свакако jе била у Суперкупу Европе 2018. у Талину када су послиjе продужетака надиграли Реал 4:2.

Атлетико jе тако jедини клуб коjи jе побjеђивао Реал у њихових посљедњих 20 финала, док су Краљеви на путу до трофеjа у том периоду рушили и Барселону три пута, Ливерпул и Севиљу у два наврата, Jувентус, Сан Лоренцо, Кашима Антлерсе, Манчестер јунајтед, Гремио, Ал Аин и Атлетик Билбао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:01