Кадеткиње и чланови стручног штаба испред Куће фудбала / - фото: Дан
01/10/2021 u 16:47 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савићевић угостио кадеткиње

Предсједник ФСЦГ се нада да ће репезентативкама успјех у Албанији бити само подстрек за даљи рад

Поводом историјског успјеха, пласмана у Б лигу квалификација Европско првенство, женску кадетску репрезентацију Црне Горе је угостио предсједник ФСЦГ Дејан Савићевић. Први човјек црногорске куће фудбала је честитао кадеткињама на великом резултату у Елбасану и убједљивим побједама над Албанијом (8:1) и Азербејџаном (6:1).

Нека вам ово буде подстрек да и даље трениреате, jош jаче и боље, jош преданиjе да се бавите позивом коjи волите. У вашим годинама нисам сањао да ћу напртавити велику кариjеру, али љубав према лопти повела jе и вас и надам се да ћете у будућности тренирати jош jаче и преданиjе за изазове коjи вас очекуjу следеће године у наставку квалификациjа. Лично сам, као и руководство Савеза, задовољни побољшањем резултата од када је Марић селектор. Надам се да ћемо у блискоj будућности и са А селекциjом имати  прилике да направимо коктел и да се радуjемо добрим резултатима. Вjеруjем да ће резултат кадеткиња анимирати дјевојчице у Црној Гори да се баве фудбалом – рекао је Савићевић.

Предсједник ФСЦГ је изразио наду да ће медији више пажње посвећивати женском фудбалу и тако помоћи његовој промоцији.

Савез је донио одлуку да награди фудбалерке за остварени успjех, да им то, како је рекао Савићевић, буде мали стимуланс да за коју годину буду окосница А селекције.

Национали селектор Мирко Марић је такође позвао дјевојчице да дођу на стадионе, да тренирају и осјете магију „бубамаре”.

Хвала челницима ФСЦГ за ово што су нам приредили. За нас jе част бити данас овдjе. Стварно смо срећни и задовољни, радили смо предано за резултат у Албаниjи. Велика нам jе обавеза да наставимо у том смjеру, да пробамо да из дана у дан будемо jош бољи. Сигуран сам да ће из ове генерациjе дjевоjчица велики броj доћи до А селчекциjе. Напорно су радиле у претходном периоду и заслужено освојиле прво мjесто у Албаниjи. Пробаћемо да се што боље спремимо за А лигу, гдје нас чекају много јачи ривали – додао је Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:01