Милија Савовић / - фото: Дан/Жељко Шапурић
11/09/2021 u 20:26 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савовић: Имали смо зрелије шансе и заслужено освојили три бода

Шеф стручног штаба фудбалера Сутјеске казао да је дерби против Будућности био тежак, као што су и очекивали. Пресудила физичка спрема његових изабраника

Фудбалери Сутјеске не посустају. Никшићани су у највећем црногорском дербију савладали Будућност 1:0 (0:0) и учврстили се на првом мјесту табеле Прве Телеком лиге.

Тешка утакмица, баш онаква какву смо очекивали. Будућност је морала да одреагује и знали смо да ће одиграти најбољу утакмицу у сезони. Знали смо и да у дербијима не побјеђује увијек екипа са већим бодовним салдом, тако да смо од првог минута заиграли озбиљно, дисциплиновано. Имали смо двије стопостотне шансе, погодили пречку. Било је неколико опасних ситуација и пред нашим голом, али сматрам да смо ми имали зрелије шансе. Видјело се током последњих пола сата да смо спремнији, надтрчали смо ривала и заслужено освојили сва три бода – казао је шеф стручног штаба Сутјеске, Милија Савовић.

Кормилар Никшићана није коментарисао суђење.

Нисам добро видио ситуацију у којој су фудбалери Будућности тражили једанаестерац. Био сам заклоњен. Нисам добро видио ни наш пенал, али вјерујем арбитру. Какве год да су судијске одлуке, морамо им се повиновати – рекао је Савовић.

Подгоричанин је на крају открио да је имао проблема са састављањем тима.

Јањић је одиграо двије утакмице за младу репрезентацију и морао је да уђе са клупе. Били смо хендикепирани и одсуством Матановића и Вуковића због болести. Нисам хтио да износим ове детаље прије дербија, да не би изгледало као да тражим алиби за евентуални лош резултат, али сада могу то да кажем. Показали смо да имамо 20 играча који могу да одиграју на нивоу потребном за дрес Сутјеске – закључио је Савовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:16