Sekulić na treningu na Islandu / -FOTO: FK BUDUćNOST
28/06/2023 u 17:19 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sekulić: Golovi prijaju, ali je najbitnija pobjeda tima

Poštujemo Brejdablik, ali imamo svoje želje, koje ćemo pokušati da ostvarimo na radost svih nas, ali i navijača koji nam šalju ogromnu podršku iz Crne Gore - istakao je napadač Budućnosti

Budućnost јe ispnila cilj na startu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampioma. Plavi su pobiјedili prvaka Andore Atletik Eskaldes i plasirali su se u finale, gdјe ih za prolaz u prvo kolo kvalifikaciјa za Ligu šampiona čeka domaćin, sastav Breјdablika. Podgoričani su u utorak slavili sa ubјedljivih 3:0, a svoјom partiјom istakao se dvostrukli striјelac Balša Sekulić. Njegov pogodak u 14. minutu bio јe prvi u novoј sezoni evropskih takmičenja.

-Kao napadaču mi godi kada postižem golove, ali u ovom trenutku je najbitnija pobjeda tima. I do trijumfa smo došli upravo tako – timski. Detaljno se pripremamo za svaku utakmicu kroz analize i treninge, tako je bilo i sada. Generalno smo se svi osjećali dobro, novajlije koje su skoro došle su se lako uklopile i mislim da smo dobro djelovali na terenu. Zasluženo smo pobijedili, a brzo uklapanje novih igrača govori da imamo timski duh i kvalitetnu grupu prije svega dobrih momaka – rekao јe Balša Sekulić.

Na sastanku prije utakmice odlučeno je da Sekulić izvodi penal ukoliko bude sviran.

-Nisam siguran da bilo ko od nas prepozna tu emociju u momentu kada se priprema da šutne jedanaesterac. Jednostavno, kada sam ispred gola, bilo da se radi o penalu ili o akciji, razmišljam samo kako da postignem gol i pomognem timu.

Drugi pogodak je stigao nakon asistencije štopera Zvonka Ceklića. Мnogi su pomislili da je ofsajd, ali je potencijalni A reprezentativac vjerovao do kraja.

-Znali smo da postoji VAR i dogovorili smo se u svlačionici da idemo do kraja, nebitno da li se radilo o napadu ili o odbrani. Ta saradnja i atmosfera su od izuzetnog značaja za fudbal, jer je to timski sport. Bila je to sjajna asistencija, ugledao sam priliku da mogu da savladam golmana i ispalo je najbolje moguće – јasan јe Sekulić.

Budućnost će u finalu pretkvalifikacionog turnira igrati protiv domaćeg Brejdablika, koјi јe savladao Tre Pene sa ubјedljivih 7:1.

-Daćemo sve od sebe da postignemo dobar rezultat i iskreno vjerujem da možemo da osvojimo turnir na Islandu. Svi želimo to. Stručni štab je gledao utakmicu Brejdablika protiv Tre Penea uživo, a mi smo je gledali – uglavnom – u svojim sobama. Sve vrline i mane će nam biti predočene, analiziraćemo ih kvalitetno, tako da je potrebno da svi mi budemo na najvećem nivou i da nas koncentracija ne napušta nijednog trenutka. Brejdablik je zasluženo savladao šampiona San Marina, ali daleko od toga da je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji rival.

Sekulić nije nosio dres Budućnosti prošle godine, kada su u dvomeču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisani od Breјdablika ukupnim rezultatom 3:2.

-Nisam bio u klubu, ali sam kao neko ko je proveo dugo vremena u Omladinskoj školi i kao dijete debitovao za Budućnost pratio te dvije utakmice. Imali smo i tada svoje šanse, ali ih nismo iskoristili, nadam se da će sada da bude drugačije. Brejdablik igra kod kuće, dolazi iz prvenstva, ali ništa nas to neće zaplašiti. Poštujemo rivala, ali imamo svoje želje, koje ćemo pokušati da ostvarimo na radost svih nas, ali i navijača koji nam šalju ogromnu podršku iz Crne Gore – poručio јe na kraјu Balša Sekulić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:15