Balša Sekulić / -FOTO: FK BUDUćNOST
20/01/2023 u 19:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sekulić ponovo u plavom: Zreliji sam, vjerujem u titulu i dobre igre

Dvadesetčetvorogodišnji špic se nakon četiri godine vratio među „plave“ za koje je debitovao u sezoni 2016/17. i gdje je igrao dvije i po godine

Fudbaleri Budućnost su poslije podne stigli u hotel „Splendid“, a već u večernjim satima su dobili veliko pojačanje u napadu – povremeni reprezentativac Crne Gore, Balša Sekulić, je novi – stari centarfor Budućnosti.

Najbolji fudbaler naše lige prethodne sezone u izboru kolega (izbor Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore) je sa „plavo – bijelima“ dogovorio jednogodišnju saradnju, a nakon današnjih pregleda u Podgorici odmah se priključio klubu kako ne bi propustio nijedan dan drugog dijela priprema.

Dvadesetčetvorogodišnji špic se nakon četiri godine vratio među „plave“ za koje je debitovao u sezoni 2016/17. i gdje je igrao dvije i po godine...

„Drago mi je što sam zavrijedio povjerenje uprave kluba i što su mi čelni ljudi Budućnosti pružili priliku da se vratim. Lično, za mene je velika čast nositi dres Budućnosti“, rekao je Balša Sekulić po dolasku među nove - stare saigrače.

Momak koji je debitovao za „hrabre sokole“ u Finskoj 7. juna 2022. godine je svjestan očekivanja javnosti – i od kluba, ali i od njega...

„Kada ste u velikom klubu, uvijek je cilj titula, a Budućnost jeste veliki klub pun tradicije i istorije. Očekujem da svi zajedno imamo dobru polusezonu, jer smatram da imamo kvalitetnu ekipu i da možemo da ostvarimo ambicije“, jasan je osvajač titule sa „plavima“ iz 2017. godine...

„To je bila moja prva sezona u seniorskom fudbalu, a kasnije sam igrao promjenljivo. Međutim, sada sam mnogo zreliji igrač i mislim da će se, uz naporan rad, sve poklopiti – i titula i moje kvalitetne igre“.

Sekulić je tokom dvije i po godine u plavo – bijelom dresu sakupio 39 nastupa i četiri gola, zatim je igrao za OFK Titograd (proljeće u sezoni 2018/19 – 13 utakmica, dva gola), Podgoricu (2019/20, 2020/21 – 58 utakmica, sedam golova), da bi prethodne sezone u dresu Iskre eksplodirao – 34 utakmice, 13 golova.

To je nekadašnjem mladom reprezentativcu omogućilo poziv i debi za A selekciju Crne Gore, kao i transfer u južnokorejski Gangvon, gdje je tokom prethodnih pola godine na 18 utakmica postigao dva gola.

„Transfer mi je puno značio, dobio sam na iskustvu i životnom i fudbalskom, upoznao neku drugu kulturu treninga, utakmica... Naša liga možda nije toliko cijenjena, ali nije nimalo laka za igranje. Ali vjerujem da, uz naporan i kvalitetan rad, mogu ponoviti sezonu iz Iskre. Težiću tome da budem i bolji“, rekao je novi „plavo – bijeli“ broj 98.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:37