/ EPA-EFE-FOTO: EPA/LUIS TEJIDO
10/11/2023 u 23:36 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spektakl na "San Mamesu" - Bilbao u 97. minutu srušio Seltu

U meču punom preokreta, Baskijci do bodova došli pogotkom Beregnera sa bijele tačke

Bilbao i Selta priredili su spektakl na otvaranju 13. kola La Lige. Viđeno je sedam golona, preokreti i uzbuđenja, a na je kraju domaći tim je slavio sa 4:3, golom iz jedanaesterca u poslednjim sekundama nadoknade vremena. Baskijci su se ovom pobjedom probili na peto mjesto sa 24 boda, a Selta je ostala u zoni ispadanja sa samo sedam osvojenih bodova.

Gosti iz Viga poveli su u 25. minutu lijepim pogotkom Aspas prelepim udarcem sa dvadesetak metara savladao golmana Simona. Bilbao je izjednačio u 37. minutu golom Sanseta, ali su do kraja prvog poluvremna viđena još dva gola. Igrao se 41. minut kada je Bamba donio drugo vođstvo Selti, ali u poslednjim trenucima prvog dijela Uruseta je još jednom poravnao rezultat.

Isti igrač je početkom drugog poluvremena postigao još jedan gol i Bilbao je posle kornera poveo sa 3:2. Novo izjednačenje je stiglo u 66. minutu. Ekipa iz Viga je izvela sjajan kontranapad, koji je na asistenciju Aspasa u gol pretvorio Larsen. Ni tu nije bio kraj drami, jer su gosti šest minuta kasnije dobili penal. Aspas ga je dobro izveo, gađao je donji desni ugao, ali je golman Simon fantastično reagovao i sačuvao mrežu. A onda, u sedmom minutu nadoknade vremena novi penal, ovog puta za Bilbao. Mingeza je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i na intervenciju iz VAR sobe dosuđen je jedanaesterac za domaću ekipu. Beregner je precizbno izveo kazneni udarac i pretvorio ga u gol za pobjedu od 4:3.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:10