Navijači Crne Gore / - FOTO: FSCG
27/03/2023 u 08:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spektakl pod Goricom, Crna Gora dočekuje Srbiju

Crnogorski fudbaleri igraće večeras u Podgorici sa Srbijom utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Pred navijačima je istinski spektakl i utakmica koju publika čeka od 2018. godine kada je Srbija poslednji put gostovala u glavnom gradu Crne Gore.

Selektor Miodrag Radulović je kazao da Crna Gora u dobrom momentu, nakon pobjede u Bugarskoj, dočekuje duel sa Srbijom.

- Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za taj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahtjeve - rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

On smatra da se selekcije dobro poznaju i da teško može biti iznenađenja.

- Poznajemo dobro protivnika, veoma cijenimo i pojedinačni i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način - rekao je Radulović.

Govoreći o očekivanjima pred večerašnji duel, on je naglasio da znaju šta treba da se uradi.

- Stevan Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Stefan Savić, Adam Marušić, Marko Vešović, Aleksandar Šćekić – sve tu to naši lideri. Vraća se i Žarko Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Vladimir Jovović biti spreman - rekao je Radulović.

On smatra da je ključ utakmice na sredini terena.

- Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rješenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih - rekao je Radulović.

Odgovarajući da li bi nakon dva odigrana meča bio zadovoljans a četiri boda, Radulović je rekao da će Cra Gora želi da pobijedi.

- Tako ćemo i igrati. Ipak, nećemo se zalijetati, za tim nema potrebe - rekao je selektor.

- Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije – atmosfera je bolja, timski duh na većem nivou. Pomoći će nam svakako pred ovu utakmicu - rekao je as Atletiko Madrida.

Osvrnuo se na izjavu Nikole Krstovića da ekipa “gine na terenu”.

- Sada sam jedan od starijih, ne tako davno sam bio najmlađi. Trudimo se da prenesemo na mlađe vrijednosti koje smo mi sve ove godine pokupili. Da se ugledaju na nas koji smo duže tu. Čini mi se da radimo to na pravi način. U Bugarskoj se vidjelo da svi daju sve - dodao je Savić.

Defanzivac madridskog Atletika Stefan Savić kazao je da Crna Gora ima kvalitet da se suprostavi Srbiji.

- Poznajemo se dobro, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice – to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu - rekao je Savić.

On je kazao da nema pritiska, ali da ima odgovornosti i velike želje.

- Pritisak nam nije potreban, jer smo svjesni koliko je grupa teška i koliko su protivnici teški. Biće velika borba, i Srbija je toga svjesna, jer je malo ko ovdje lako pobijedio - rekao je Savić.

On je naglasio da je predstojeći duel pravi sportski događaj i da jedva čeka utakmicu.

- Ubijeđen sam da će sve proći u najboljem redu, da bude sportski, da nas navijači podrže na pravi način. Biće i djece na stadionu, biće i moj sestrić i želim da svi uživamo i na terenu i na tribinama - rekao je Savić.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
CRNA GORASRBIJA
24. april 2024 16:53