Александар Вуковић / - Фото: Твитер
15/12/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Српски стручњак поново на клупи Легије

Српски тренер Александар Вуковић је четврти пут именован за тренера Легије и поред тога што је прије само неколико дана за пољске медије изјавио да не намјерава да се врати у клуб из Варшаве незадовољан односом који је имао са управом у претходном мандату.

Српски стручњак каже да није могао да одбије позив да помогне клубу који пролази кроз велику кризу.

- Звао ме је спортски директор Радослав Кучарски. Био сам изненађен, јер нисмо дуго разговарали – рекао је Вуковић и наставио. – Рекао сам раније да се нећу вратити, али Легија је моја друга кућа и ако је потребна помоћ осјећам дужност да помогне. Свјестан сам да сада могу да се опечем што сам прихватио ужарену клупу. Спреман сам да пређем преко многих ствари које су се дешавале прије више од годину дана.

Вуковић је два пута радио као привремени тренер, 2016. и 2017. године. У априлу 2019. је по одласку Са Пинта именован за шефа стручног штаба и довео Легију до освајања титуле шампиона 2020. У септембру 2020. је отпуштен после неколико слабијих резултата, али је остао под уговором који траје до лета 2022. После борбе за титулу очекује га борба за опстанак, јер Легију презима на последњем мјесту табеле.

 - У овом тренутку не размишљам о уговору. Најбитније је припремити екипу за утакмицу против Заглембља. Желим да ова екипа покаже да је способна да се бори за сам врх и да мјесто на коме се тренутно налази не заслужује. Знам да ће на крају почети да функционише како треба, али потребно је вријеме. Свестан сам и да по истеку уговора, односно 30. јуна, више нећу бити у Легији, али исто тако сам спреман и на такву солуцију – истакао је Вуковић.

Вуковић је као играч у Легији провео шест година (2001-04, 2005-08). Проглашен је најбољим страним играчем у историји клуба.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:09