Pobjednici prvog turnira ”zimske lige” / -FOTO: TEGBAL SAVEZ CRNE GORE
25/02/2024 u 11:58 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Startovala "zimska turneja" Crnogorske tegbal lige

"Kurjaci" osvojili turnir u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici, nakon pobjede u finalu nad ekipom "Stroj"

Podgorički tegbal tandem "Kurjaci" osvajač je prvog turnira "zimske turneje" Crnogorske tegbal lige (MTL), koja se organizuje uz pomoć generalnog partnera Saveza, kompanije LOB. Marko Žarković i Andrija Jovanović i na početku sezone 2024. borili su se u novom finalu sa velikim rivalima, ekipom "Stroj", a međusobno finale u singl konkurenciji, u kom je slavio Žarković 2:0, kompletiran je uspješan početak godine za najuspješnije crnogorske tekere.

U glavnom događaju MTL turnira, koji je održan u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici i koji je imao rekordnih 36 prijava, "Kurjaci" su bili na visokom nivou i slavili 2:0 (12:4, 12:6) protiv "Stroja", para Željko Janković - Veljko Ljumović. U uzbudljivom nadmetanju u singl konkurenciji, mladi Veljko Ljumović je još jednom potvrdio da je jedan od najtalentovanijih crnogorskih tekera, pošto je u polufinalu pojedinačne konkurencije pružio sjajan otpor Marku Žarkoviću - Žarković je ipak slavio u dva seta, 12:9, 12:11, potom u finalu savladao dubl partnera, Andriju Jovanovića 12:7, 12:11.

-Vrijedno smo trenirali za vrijeme pauze, pa ovi rezultati nisu iznenađenje za nas. Najteži meč mi je bio u finalu singla protiv saigrača, Andrije, jer svakodnevno igramo zajedno i odlično poznajemo igru jedan drugog, istakao je dvostruki šampion prvog zimskog MTL turnira.

Dosta uzbuđenja bilo je i u polufinalu konkurencije parova - "Stroj" je nakon preokreta bio bolji od "PG Tekersa", koji čine Vaso Pejović i Nikola Popović 2:1 (8:12, 12:11, 12:9), a bjelopoljski sastav "Borac" ponovo je bio među četiri najbolja tima - Samira Fetića i Dina Hasanovića zaustavili su "Kurjaci" u dva seta, 12:4, 12:7.

-"Zimska turneja" već se pokazala kao pravi potez Tegball saveza Crne Gore, zbog rekordnog broja učesnika, istakao je predsjednik Saveza, Milorad Šutulović. - Prvi od tri turnira "zimske turneje" potvrda je da je ideja za pokretanjem takmičenja i prije proljeća i povoljnijih vremenskih uslova za igru na otvorenom, bila sjajna. Za turnir u Podgorici imali smo 36 prijava, od čega 20 u dublu. Takođe, potvrda da su Tegbal i fudbal usko povezani dokazuje i učešće fudbalskih klubova iz Podgorice - OFK Mladost, Kom, Zabjelo, koji su prošle godine dobili donaciju u TEQ opremi u vidu stolova i lopti od strane Sekretarijata za sport Glavnog grada. Vjerujemo da će među fudbalerima i dalje rasti interesovanje za Tegbalom, gdje i leži ključna baza za razvoj ovog sporta. Osim učesnika iz Crne Gore imali smo i takmičare iz drugih zemalja, koji su pokazali zavidno znanje, a nama je zaista posebno drago što smo kroz uključivanje migranata iz ratom pogođenih područja u projekat, pokazali da Tegbal savez ima i inkluzivnu misiju, kazao je Šutulović.

Drugi turnir zimske MTL turneje održaćese u SC "Igalo" u Herceg Novom, 30. marta, a Bijelo Polje biće posljednja stanica prvog dijela sezone Crnogorske Teqball lige, 27. aprila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:05