Najbolji u 2023. / -FOTO: DEJAN PANIć
25/12/2023 u 13:43 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stefan Savić fudbaler godine, Armisa Kuč najbolja među fudbalerkama

Vasilije Adžić najbolji igrač “Meridianbet” 1. CFL, a Radisav Dragićević najbolji trener

Stefan Savić je još jednom fudbaler godine u Crnoj Gori. As madridskog Atletika je tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza Crne Gore dobio najviše glasova trenera i kapitena klubova koji se takmiče u našem najelitnijem društvu. Savić je inače sedmi put izabran za igrača godine, isto toliko puta je i Mirko Vučinić bio najbolji, Stevan Jovetić je to priznanje zaslužio dva puta, a po jednom Stefan Mugoša i Marko Baša. Savić je dobio 76, a drugoplasirani Nikola Krstović  46 glasova.

Najbolja fudbalerka Crne Gore je Armisa Kuč. Naša reprezentativka igra sjajno u turskom Fomgetu, a u nedavno završenoj Ligi nacija bila je jedna od ključnih igračica u pohodu ka baražu za prelazak u B ligu. Armisi je ovo drugi put da je izabrana za igračicu godine, a jednom je ovo priznanje dobila Slađana Bulatović.

Na ceremoniji dodjele nagrada najboljima i najuspješnijima, koje danas održana u podgoričkom hotelu “Hilton” drugu godinu za redom na bini se pojavio Radisav Dragićević. Strateg OFK Mladosti Lob.bet je izabran za trenera godine i to u konkurenciji Nenada Brnovića i Vuka Bogavca. Predvodeći Arsenal u prošloj sezoni, Dragićević je ostvario istorijski rezultat za Tivćane – izlazak na međunarodnu scenu.

Za najboljeg igrača “Meridianbet” 1. CFL u 2023. godini proglašen je Vasilije Adžić. Mladi fudbaler Budućnosti je svojim partijama tokom sezone, kako u plavom tako I dresu mlade reprezentacije Crne Gore, skrenuo pažnju na sebe, pa je na kraju i došla nagrada od strane kolega iz drugih klubova i trenera. Adžić je dobio 52 glasa, a iza njega su ostali Žarko Korać sa 45 i Draško Božović sa 29 glasova..

Najperspektivniji igrači u 2023. su: Viktor Đukanović (2004), Benjamin Kriještarac (2005)  i Vasilije Adžić (2006), dok je za najboljeg futsal igrača proglašen Milun Sekulić, čuvar mreže Titograda i crnogorski reprezentativac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:11