Dragan Stojković Piksi / -FOTO: FSS
24/05/2023 u 10:54 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stojković: Za nas je svaka utakmica finale

Poslednji put na EP, "orlovi" učestovali 2000. godine

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković u razgovoru za „sportal.rs“ rekao je da će „orlovi“ učiniti sve da se kvalifikuju na EURO 2024. godine. Ovogodišnji ciklus za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta Srbija je otvborila odlično, osvojili su svih šest bodova iz duela sa Litvanijom i Crnom Gorom.

-Da mi je neko pričao ranije da nećemo igrati na Evropskom prvenstvu 24 godine – ne bih mu povjerovao. I ispostavlja se da sam ja kao igrač bio sastavni deo ekipe koje je poslednja učestvovala na elitnom turniru. Ali, sve te tradicije zapravo služe da bi se srušile - rekao je Stojković za „Sportal“.

Kvalifikacije za EP nastavlja 20. juna u Razgradu protiv Bugarske, reprezentacije koja je bez bodova u prva dva kola.

-Svaka utakmica je finale. Na prvom sastanku na početku kvalifikacija, upravo je to bila riječ koju sam izabrao kako bi im dokazao važnost ovih kvalifikacija. Rekao sam - finale. Finale Litvanija, pa Podgorica, pa Razgrad, pa Mađarska u Beogradu. I tako do kraja. Jedino sa tim načinom razmišljanja, možemo da se nadamo dobrim rezultatima i da se kvalifikujemo. Sve drugo, može da nas odvede u ćorsokak – istakao je selektor Srbije.

Podsjećamo, Srbija je poslednji put na smotri najboljih u Evropi igrala 2000. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:08