Fudbaleri Petrovca / - FOTO: MERIDIANBET 1. CFL
01/11/2022 u 16:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suspendovan stadion Petrovca i pokrenut postupak protiv kluba

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudubalskog kluba Petrovac zbog slabe organizacije utakmice 14. kola Meridianbet 1. CFL odigrane imeđu tog kluba i FK Jezero

Tokom utakmice ova dva kluba, mogao se vidjeti svojevrstan nacionalistički pir, puštane su sa razglasa nacionalističke pjesme, a fudbaleri iz Plava su vrijeđani na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

- Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK „Petrovac“ zbog slabe organizacije i nereda i zbog vrijeđanja igrača i zvaničnika FK „Jezero“ po osnovu nacionalne, vjerske i etničke pripadnosti od strane navijača FK „Petrovac“, na utakmici 14. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Petrovac“ - FK „Jezero“, čime bi počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 i prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG - navodi se u saopštenju Disciplinske komisije FSCG-a, prenosi RTCG.

Do daljnjeg je suspendovan i stadion Petrovca "Mitar Mićo Goliš".

- Suspenduje se igralište FK „Petrovac“ – Petrovac i zabranjuje se odigravanje prvenstvenih utakmica na stadionu „Mitar Mićo Goliš“ u Petrovcu do donošenja konačne Odluke Disciplinske komisije FSCG - navodi se iz saveza.

Mladen Kažanegra, zvaničnik FK Petrovac dobio je suspenziju obavljanja funkcije od četiri mjeseca.

- Shodno članu 66 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG, Kažanegra Mladenu, zvaničniku FK „Petrovac“, izriče se disciplinska mjera Zabrana obavljanja funkcija od četiri mjeseca zbog fizičkog napada na zvaničnika FK „Jezero“ Bulić Radosava na način što ga je rukom uhvatio za vilicu, a potom odgurnuo na utakmici 14. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Petrovac“ - FK „Jezero“ i nema pravo obavljanja funkcija sve dok disciplinska mjera traje. Disciplinska mjera teče od 29.10.2022. godine. Shodno članu 29 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG, zabrana obavljanja funkcija obuhvata zabrana ulaska u svlačionicu i pristup klupi za rezervne igrače i zabrana ulaska u prostorije Udruženja klubova FSCG Jug i FSCG. FK „Petrovac“ odgovoran je za sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija, a shodno članu 29 stav 6 Disciplinskog pravilnika FSCG. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija - navodi se u saopštenju.

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru izjasnilo se da nema elemenata krivičnog djela u skandiranju navijača, ali cijelu stvar će se naći pod lupom Višeg državnog tužilaštva.

Inače, Petrovac se takođe oglasio saopštenjem u kome su se izvinili zbog vrijeđanja igrača i rukovodstva Jezera, ali i podsjetili da su oni takođe vrijeđani u Beranama gdje je Jezero bilo domaćin. Tada su navijači Jezera na nacionalnoj osnovi vrijeđali igrače i rukovodstvo Petrovca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. april 2023 02:15