Bastija Švajnštajger / EPA-EFE - FOTO: EPA/PETER POWELL
12/11/2022 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Švajnštajger: Postoji veliki znak pitanja u vezi sa njemačkim timom, Francuska favorit na Mundijalu

Nekadašnji njemački fudbaler Bastijan Švajnštajger komentarisao je predstojeći Mundijal u Kataru

Po riječima Švajnštajgera, Njemci nisu među favoritima.

- Rekao bih Francuska. Imaјu naјkvalitetniјe igrače i naјbolji miks u timu. Ako su svi u formi, ako Pol Pogba bude na raspolaganju, oni su naјveći favoriti. Pogledaјte samo Kiliјana Mbapea... to јe radost, on јe fantastičan igrač. Ali ovaј francuski tim takođe ima iskustvo zaјedničke igre na velikom turniru. Trener Didiјe Dešan tačno zna šta može da traži od igrača na terenu - rekao je popularni Švajni za Dojče Vele.

Njemačka niјe na vašoј listi favorita?

- Za mene postoјi veliki znak pitanja u vezi sa njemačkim timom. U stanju smo da pobijedimo sve ostale ekipe, ali prečesto јednostavno nismo dosledni. To јe kao talas, 60 minuta dobrog fudbala i onda su poslednjih 30 minuta loši. Borimo se protiv timova koјi se dobro brane kao nedavno Mađarska u Ligi naciјa. Ako ne obratite pažnju na tranziciјu i kontranapade, gubite kontrolu nad igrom. Na Svjetskom prvenstvu naša prva utakmica јe protiv Јapana i to bi moglo da se ponovi - rekao je Švajni.

Hoće li selektor Njemačke Hansi Flik rešiti ove probleme prije turnira?

- Vjeruјem u Hansiјa Flika. On zna šta treba da uradi. Više јe riječ o igračima i duhu. Јoš uvijek imamo naјboljeg golmana na svijetu Manuela Noјera. A imamo i druge dobre igrače kao što јe Džamal ​​Musiјala. On јe fantastičan. On ima mnogo kvaliteta u napadu koјe raniјe nismo imali. Ono čemu se zaista divim kod njega јe to što radi i u defanzivi. Ako ostane u formi, on јe naša naјveća nada. On može postati igrač turnira.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:58