/ -FOTO: FK ARSENAL
20/08/2023 u 19:16 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svečano otvoren renovirani stadion Arsenala u Tivtu

Ukupna vrijednost investicije iznosi 800.000 eura

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, predsjednik Arsenala Dejan Kandić i izvršni direktor kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro Dejvid Margason, danas su svečano otvorili potpuno renovirani glavni stadion FK Arsenal i novosagrađani objekat u sklopu stadiona, ukupne površine 250 kvadratnih metara.

-Ovo je decenijama očekivani objekat infrastrukture, koji Arsenal kao jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Crnoj Gori zaslužuje  – istakao je Komnenović i zahvalio FSCG na pomoći da se projekat realizuje: - Fudbal u Arsenalu trenira preko 300 mališana, što garantuje perspektivu i trajanje ovog kluba - rekao je predsjednik opštine i za jesen najavio izgradnju reflektora na glavnom stadionu čime će biti kompletirana infrastruktura ovog sportskog kluba.

-Fudbalski savez, kako u Tivtu tako i u drugim djelovima Crne Gore, trudi se da što više ulaže u infrastrukturu. U ovaj projekat uložili smo gotovo pola miliona eura. U ranijem period ulagali smo u rasvjetu na pomoćnom terenu. Drago mi je što se fudbal probudio u Tivtu - rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević i Arsenalu poželio velike fudbalske uspjehe u narednom periodu.

image
-FOTO: FK ARSENAL

Predsjednik Arsenala Dejan Kandić je na kraju poručio:

-Danas igramo utakmicu Prve Crnogorske lige, po prvi put na našem terenu na novoj travnatoj podlozi, u novim pomoćnim objektima i to nas čini veoma srećnim i ponosnim. Mi kao uprava kluba se na ovome nećemo zaustaviti. Želja nam je da do početka sljedeće sezone imamo reflektore na glavnom terenu i klupske prostorije za mlađe kategorije. Nadamo se daljim uspjesima jer rezultati su garant daljeg razvoja kluba - rekao je Kandić i zahvalio FSCG na podršci budući da je Savez nosilac oko 80 odsto od ukupnog ulaganja.

Na stadionu su postavljene nove tribine kapaciteta 600 mjesta, kao i VIP loža i posebna loža za novinare i televizijski prenos utakmica. Izgrađen je potpuno nov pomoćni objekat površine 250m2 u kojem su smještene svlačionice, kupatila, press room, prostorije za delegate sudije i trenere. Ukupna vrijednost investisticije iznosi 800.000 eura,.

image
-FOTO: FK ARSENAL

Margason: Radujemo se budućim sportskim uspjesima

U otvaranju renoviranog stadiona Arsenala učestvovao je Dejvid Margason prvi čovjek kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro, glavnog “Arsenalovog” sponzora.

-Zadovoljni smo što smo u prilici da pomognemo razvoj tivatskog sporta i da investiramo u dalji razvoj kluba. Radujemo se budućim sportskim uspjesima Arsenala - istakao je Margason i za narednu godinu najavio otvaranje novog “Siro Boka Place” hotela, koji će biti fokusiran na sportske i wellness sadržaje.

-Namjera nam je na neki način uvezati aktivnosti kluba sa ovim sadržajima - dodao je Margason.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:16