Бура након дербија: детаљ са меча Сутјеска - Будућност / - фото: Дан/Жељко Шапурић
12/09/2021 u 14:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тешке оптужбе из ФК Будућност: Шћепановић нас је покрао

Подгоричани траже изузеће судије који је водио дерби Прве Телеком лиге против Сутјеске и поручују да уколико ФСЦГ нешто не предузме црногорски клупски фудбал не може кренути са дна

Фудбалски клуб Будућност тражи изузеће судије Милете Шћепановића, који је водио дерби са Сутјеском.

Подгоричани сматрају да их је подгорички арбитар драстично оштетио и да је директно утицао на исход меча играног у суботу.

Фудбалски клуб Будућност jе у наjвећем дербиjу црногорског првенства против Сутjеске, коjи jе одигран 11. септембра у оквиру 7. кола Телеком 1. ЦФЛ у Никшићу, директно оштећен (илити покраден) од главног судиjе меча Милете Шћепановића – из подгоричког клуба шаљу опасне оптужбе и наводе да је спорних одлука главног арбитра било превише.

Преломна, коjа jе директно утицала на исход утакмице се десила у 50. минуту, при резултату 0:0. Ивановића jе пред очима комплетне црногорске jавности у казненом простору оштро срушио играч домаћих Бубања и када су сви очекивали да главни судиjа досуди казнени ударац за наш тим (и на стадиону и поред малих екрана), Шћепановић jе само „зажмурио” на очигледну ситуациjу. А да jе Шћепановић морао да покаже на биjелу тачку, говори чињеница да jе био одлично постављен и да се све десило управо испред њега, на неких пар метара. Арбитар коjи има ФИФА значку ниjе могао да не види чист пенал, па се поставља логично питање: Да ли jе Шћепановић намjерно „зажмурио” и тиме директно утицао на резултат у црногорском дербиjу? – питају се из Будућности.

Освајачи дупле круне поручују да Шћепановић, прије свега као Подгоричанин ниjе смио да добиjе да води утакмицу Будућности у окршаjу са Сутjеском, jер се дан приjе утакмице дигла „хаjка” и притисак како Подгоричанин свира Подгоричанима у Никшићу и како то већ унаприjед нешто говори.

Можда jе и то утицало на нерезонску одлуку главног арбитра, не знамо. Можда jе и то дало снагу домаћину да игра груб фудбал свjестан да му се неће све свирати (12 прекршаjа у првом диjелу наспрам три наша)… Друго, Милета Шћепановић се доказао као неко ко не разумиjе фудбал и не чита игру употпуности више пута до сада и на неким другим утакмицама, па jе право питање шта ради Судиjска комисиjа ФСЦГ и кога регрутуjе за главне арбитре. И после се наши арбитри чуде, а Шћепановић jе jедан од њих, како их нема у Европи на неким битниjим мечевима упркос свим ургирањима ФСЦГ. Нема их управо због тога што успораваjу игру прекршаjима коjи се свираjу само код нас, што не виде очигледне ситуациjе, што не схватаjу када треба да се пусти предност, што поjединци не знаjу шта jе фудбал. А томе у прилог иде и статистика са утакмица у домаћем првенству - сваки меч се обично заврши са „40+” прекршаjа док jе званични просjек у иоле озбиљниjим лигама Европе од 17 до 20 прекршаjа кумалитивно. Паметноме доста – наводе између осталог из клуба са стадиона под Горицом.

Из Будућности су објавили да су ћутили прошле сезоне, гдjе jе такође било кардиналних грешака на њихов рачун, али jе образложење од стране арбитара било: „Што се жалите, бjежите 20 бодова наjближем?”.

Да ли jе нама неко поклонио ту предност, питали смо се тада? Да ли то значи да, ако смо показали наjвећу супериорност од како се игра црногорска лига, треба неко да „вjежба” на нама и ускраћуjе оно што нам припада?

Подгоричани сматрају да са сличним суђењем као у дербиjу и генерално комплетним суђењу на нивоу лиге, тешко да домаће првенство може да искорачи са дна.

Из Будућности даље наводе да су ћутали и након утакмица са Подгорицом и Дечићем ове сезоне, гдје су драстично оштећени, али да их је дерби у Никшићу отријезнио и да дефинитивно више неће ћутати.

Оно што нам припада на терену и што наши играчи и стручни штаб заслуже неће нико отимати. Поготово не на начин на коjи jе то урадио арбитар Милета Шћепановић у Никшићу – поручују плаво-бијели.

Од Фудбалског савеза Црне Горе из Будућности траже изузеће главног арбитра Милете Шћепановића са свих њихових утакмица до краjа такмичарске сезоне 2021/22, као и драконску казну за истог арбитра од стране судиjске комисиjе.

Уколико изостане реакциjа Фудбалског савеза Црне Горе и људи коjи одлучуjу и коjи руководе такмичењем Телеком Прве лиге након оваквог срамотног и перфидног суђења у црногорском дербиjу, ми као клуб нећемо сjедjети скрштених руку. То мора да буде свима jасно. Туђе нећемо, али своjе не дамо! – закључили су у саопштењу из Будућности.

Подгоричани су медијима доставили и видео у којима су, како су навели, грешке које је Шћепановић у дербију направио на њихову штету.

Погледајте видео:

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:43