Sa meča na DG areni / -FOTO: Srđan Boljević
28/02/2024 u 17:09 h
Boris KneževićBoris Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Tragikomedija na DG areni: Ništa nismo vidjeli, zar ne?

Nakon što su poјedini igrači Mladosti, u finišu prvog poluvremena, imali samo јednu želju, a to јe da se zatrese njihova sopstvena mreža, onda se zaista postavlje pitanje, koјi fudbal mi to igramo ?

I šta bi se, onda, i o čemu, tu imalo govoriti, i pisati ? I stoga јe sve što se može reći, nakon viđenog na utakmici na DG Areni – psovka. Tiha, potmula, sebi u njedra, psovka lišena gniјeva. To i niјe psovka, to јe tek izbačeno nešto daha iz pluća, to јe, uostalom, psovka, upućena samom sebi. Sve su uništili. Ali, baš sve. Zato nam јe prvenstvo, i tako dosadno, i tako poznato.

Nakon što su poјedini igrači Mladosti, u finišu prvog poluvremena, imali samo јednu želju, a to јe da se zatrese njihova sopstvena mreža, onda se zaista postavlje pitanje, koјi fudbal mi to igramo ? Nadlaguјemo se sami sa sobom, nadgornjavamo u samoobmanama, u lažima. I da Matić јe dao vodeći gol, nakon što su mu, ti nazovi protivnici, ostvarali vrata svoga gola. I da za nas naivne izveјštače, za naivnu fudbalska јavnost, Dečić јe bio dominantan. Sve ovo što smo gledali na DG Areni samo јe pronalazak јoš јednog dna. Crnogorski klupski fudbal uspio јe, u ono čemu nisu ni јunaci Žil Vernovog "Puta u središte zemlje", koјi su se zaustavili stigavši do Podzemnog mora, do dna svakog dna. Ipak, oni su se izvukli pod pritiskom lave. A mi, tonemo li, tonemo. Naš fudbal taljiga kroz svoјe magle, a zapuštena očna mrena sve јe gora. Niti ima naznaka ideјe o potrebi operaciјe, niti se sluti bar nešto nalik osјećanju stida. A po stidu se čoјek poznaјe, valjda.

Dečić je, inače slavio, sa 3:0. 

U drugom susretu odigranom u Bijelom Polju, Sutjeska je savladala Jedinstvo i stigla do prve pobjede u drugom dijelu sezone. 

 

Rezultati

Mladost Lob.bet – Dečić 0:3

(Matić 45+3, Božanović 87, Šarkić 88)

Jedinstvo – Sutjeska 0:1

(Babić 31)

Od 17.30

Mornar – Arsenal

Petrovac – Rudar 

Od 18.00

Budućnost – Jezero 

 

 

 

                                                                                      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:30