Борусија задовољнија / фото: BORUSSIA.DE/FACEBOOK - CHRISTIAN VERHEYEN
14/08/2021 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Менхенгладбаху задовољнији него у Минхену

Њемачки великани ремизирали на отварању нове сезоне Бундеслиге. Остали мечеви на програму данас и сјутра, када Јоветићева Херта затвара прво коло

Није Јулијан Нагелсман имао деби какав је желио на клупи Бајерна.

Баварци су на отварању нове сезоне Бундеслиге ремизирали (1:1) у Менхенгладбаху са домаћом Борусијом.

Никада нисмо задовољни када не побиједимо. Било jе много прилика на обје стране. Ми смо имали среће у финишу, а Менхенгладбах почетком другог полувремена. Мислим да jе публика уживала у утакмици. У првих петнаест минута другог полувремена морали смо да дамо гол. На краjу, реми jе поштен резултат – рекао је Нагелсман.

Тридесетчетворогодишњи стручњак је видио што не ваља.

Било jе успона и падова, али како вријеме буде пролазило, имаћемо jасниjу структуру. У нападу нам jе потребно да будемо мало постоjаниjи на своjим позициjама, али добро, били смо и свјесни да морамо да напредуjемо – пренио је „Спорт клуб“ изјаву Нагелсмана.

Стријелац јединог гола за Бајерн, Роберт Левандовски, поручује да је игра њемачког шампиона није била савршена, да је било много олаких грешака.

Била jе то интензивна утакмица са шансама на обје стране. Недостајали су нам брзина и константност. Сада се припремамо за наредни меч. У Менхенгладбаху нам никада ниjе било лако, а био jе посебан осјећаj опет играти пред навиjачима – казао је Лева.

За разлику од Нагелсмана, Ади Хитер је био задовољан дебијем на клупи „колтова”.

Бод против Баjерна jе и више него заслужен. Добро смо играли. Такође можемо да се захвалимо сjаjном Jану Зомеру. Наш голман jе био одличан на почетку меча. Оба тима имаjу jош да напредуjу – рекао је Хитер.

Патрик Херман такође потенцира да је увијек добро узети бод против Баjерна.

Испред гола смо могли да будемо бољи и могли смо да добиjемо меч. Баjерн jе имао своjе шансе. Био jе сjаjан меч – додао jе Херман.

Ларс Штиндл је икона „ждребаца”.

На почетку смо запалили ватромете и имали сjаjне прилике. Затим смо се суочили са сериjом напада Баjерна. То jе када Баjерн има квалитет и могу да инсистираjу на ономе што jе њихова предност. Зомер jе имао сензационалне одбране. Штета што нисмо искористили прилике, имали смо шансу да добиjемо меч. Показали смо добар став и навиjачи су учинили да вече на „Борусиjа Парку” буде за памћење – рекао jе Штиндл.

Данас у 15.30 часова играју: Арминија – Фрајбург, Аугзбург – Хофенхајм, Штутгарт – Гројтер Фирт, Унион Берлин – Леверкузен и Волфсбург – Бохум, док се три сата касније састају Борусија Дортмунд – Ајнтрахт Франкфурт.

Сјутра од 15.30 играју Мајнц – РБ Лајпциг, док Јоветићева Херта у 17.30 часова затвара прво коло гостовањем у Келну.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 14:26