Кућа фудбала / - SRDJAN BOLJEVIC
16/07/2021 u 14:10 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење судија и инструктора Југ: Избори на Сјеверу се не понављају, јер „бивше” руководство зна да губи

Оно што радуjе су и позиви делегата коjи су били присутни на нелегалноj скупштини, изненађени недоласком њихових колега, ни сами нису знали шта се десило, а доведени су пред свршен чин, коjи се не слажу са самовољом бившег руководства ФСЦГ, наводи се у овом саопштењу

Само осам дана после нелегалне скупштине ФСЦГ, а исту jе за нелегалну прогласила држава Црна Гора, преко своjих надлежних инспекциjа, полако излазе резултати предизборне кампање коjу jе водио бивши предсjедник Фудбалског савеза са своjим сателитима, наводе из Удружења судија и инструктора, група Југ.

 – На саjту ФСЦГ 8. јуна изашле су листе судиjа, контролора, делегата, посматрача за сезону 2021/22. Ништа ту не би било необично да исте ниjе усвоjио нелегални ИО ФСЦГ и да jасно не показуjу оно што смо горе навели. Иако jе на челу исте, већ неких петнаест, можда и више година, човjек без кариjере у тоj бранши, особа коjи има више кариjере као први човjек судиjске комисиjе него као сами судиjа, а о звању да и не говоримо, jер никад ниjе био судиjа прве лиге и друголигашки судиjа jе био врло кратко, па нису jасне његове референце, осим политичких успио jе да приволи нове чланове да му буду саучесници – наводе из овог удружења.

Како истичу између осталог, ко иоле прати суђење знаће да jе исти, комесар, подобро утицао на кариjере нових чланова и то наравно у негативном смислу.

– Шта се десило да одjедном промиjене мишљење и пређу преко свега питање jе за њих. Оно што jе наjинтересантниjе jе то да jе у Судиjску комисиjу ушао човjек, Вељко Бошковић, футсал судиjа. Исти jе приjе више од десет година „уклоњен” са листе судиjа 1.ЦФЛ на инсистирање тадашњег, а сада бившег предсjедника ФСЦГ, а све jе кулминирало после његове утакмице Будућност- Беране. Актери исте ће се сjетити, а и медиjи би требало да се сjете... Наjгласниjи за његово скидање са листе био jе његов данашњи шеф Воjислав Дошљак.Тада jе склоњен са великог фудбала, али jе добром вољом прешао на футсал и ту досегао звање интернационалног судиjе. Значи, човjек се не бави великим фудбалом више од десет година, а сад завређуjе позив у наjвиши орган судиjске организациjе за велики фудбал – истиче се у овом саопштењу.

Из овог удружења истичу да с обзиром да jе био врло активан у организациjи нелегалне скупштине ФСЦГ, те да jе и гласао на истоj jасна jе полеђина.

– Први пут се дешава да у Комисиjи за суђење, члан исте, буде контролор суђења на 2. ЦФЛ, а то jе Милош Нововић, активни функционер ДПС-а Подгорице. И опет ниjе испоштовано правило да после завршетка кариjере, а приликом почетка кариjере посматрача суђења се крене од наjнижег ранга минимум jедну годину. Нововић иако jе на краjу ове сезоне завршио кариjеру судиjе долази на мjесто контролора суђења 2. ЦФЛ, умjесто на подсавез, и на мjеста члана Судиjске Комисиjе. За рубрику вjеровали или не jе податак да посматрач суђења на 1. ЦФЛ Амил Герина jе уjедно и нови делегат на УЕФА листи, а све на предлог матичног савеза. То су му двиjе од, пет, шест функциjа коjих има у савез, мултипрактик. Секретар женске репрезентациjе, контролор суђења, предавач, члан разних комисиjа, ускоро делегат на УЕФА – истиче се у овом саопштењу.

Из Удружења судија група Југ, наводе да је Горан Михаљевић, званично секретар националног тима, члан комисиjе за суђење, контролор суђења на 1.ЦФЛ, контролор суђења на УЕФА и ко зна чега jош члан.

– Што се тиче Листе контролора суђења и ту jе наплаћено. Делегат, на опет нелегалноj и поништеноj  скупштини Удружења Фудбала Сjевера, Драгиша Дрљевић експресно долази за посматрача на Првоj фудбалскоj лиги Црне Горе.

– Можда то не би било неуобичаjено да исти, попут његовог шефа у тоj комисиjи, нема више излета него утакмица на том рангу. На листу контролора се поjављуjе и Добрило Малиџан коjи, опет рубрика вjеровали или не, на то мjесто долази декретом предсjедника Савеза, у 62 години живота, а ниjе активан у бранши у задњих 10 година. Да Деjан Савићевић зна и да захвали за кампању на сjеверу показуjе и то да jе врло активан у предизборноj кампањи Сjевер био и Милош Ашовић, до приjе пар година помоћник на 1.ЦФЛ, коjи такође долази на мjесто контролора суђења, додуше на 2. ЦФЛ – наводи се у саопштењу.

Из овог удружења се питају, зашто ФСЦГ не понавља нелегалне изборе на Сjеверу. 

– Из разлога, што знаjу, ако све буде легално исте губе, а тиме и губе изборе за скупштину ФСЦГ. А како награђуjу за „побjеду” на Сjеверу види се из приложеног. Очекуjе се, такође, поjачано издавање тренерских лиценци за лица из тог диjела фудбалског савеза. Оно што радуjе су и позиви делегата  коjи су били присутни на нелегалноj скупштини, изненађени недоласком њихових колега, ни сами нису знали шта се десило, а доведени су пред свршен чин, коjи се не слажу са самовољом бившег руководства ФСЦГ. Сва негативна дешавања коjе могу произићи из оваквог дjеловања нелегеалне, самовољне и противзаконите скупштине ФСЦГ, а од стране кровних кућа УЕФА и ФИФА, коjе су лажно и обавиjештене о резултатима исте биће велики терет за организаторе исте – закључује се у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:56