Istanbul ostaje domaćin finala / -FOTO: UEFA
12/05/2023 u 14:46 h
portal DANportal DAN
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UEFA odbacila navode o promjeni mjesta odigravanja finala Lige šampiona

UEFA: Finale Lige šampiona u Istanbulu 10. juna

 

Evropska fudbalska unija saopštila je danas da će se, kako je i planirano, finale Lige šampiona održati u Istanbulu i negirala navode medija da je Lisabon rezervna opcija, ukoliko u Turskoj dođe do previranja poslije predsjedničkih izbora.

Izbori u Turskoj su u nedjelju, a predsjednik Redžep Tajip Erdogan pokušava da dobije treći mandat.

Britanski Dejli Mejl prenio je da je UEFA imala neformalan razgovor sa Fudbalskim savezom Portugala u slučaju da u Istanbulu počnu nemiri poslije izbora i time dovedu u pitanje organizaciju finalne utakmice Lige šampiona zakazane za 10. jun.

-UEFA ne razgovara sa bilo kojim političkim institucijama, vladama ili nacionalnim fudbalskim savezima, navodi se u saopštenju UEFA-e, koja je, kako je navela, reagovala na "neke netačne i neutemeljene izvještaje".

Finale Lige šampiona trebalo je da se održi na Ataturk Olimpijskom stadionu u Istanbulu 2020. i 2021. godine, sve dok zdravstvena pravila tokom pandemije korona virusa to nisu učinila nepraktičnim. U oba slučaja "uskočio" je Fudbalski savez Portugala.

Lisabon je bio domaćin odloženog turnira od osam ekipa, uključujući i finale bez publike, u avgustu 2020. godine.

U maju 2021. Porto je bio domaćin engleskog finala, a samo je 14.000 gledalaca moglo uživo da gleda pobjedu Čelsija protiv Mančester sitija 1:0.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:03