Grb FSCG / - FOTO: FSCG
10/12/2021 u 23:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управни суд одбацио жалбу ФСЦГ: Избори на сјеверу да се понове

Суд је утврдио да нема ваљаних разлога да се рјешење Инспекције о понављању скупштине одложи

Управни суд Црне Горе одбацио је захтјев Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ) да се одложи рјешење Управе за инспекцијске послове - Одсјек за инспекцију спорт, којим је дат налог да буде одржана нова Изборна скупштина Удружења клубова ФСЦГ - Сјевер, јавља портал РТЦГ.

Суд је утврдио да нема ваљаних разлога да се рјешење Инспекције о понављању скупштине одложи.

По пресуди од 10.децембра, коју је добио Портал РТЦГ, захтјев ФСЦГ је преурањен, и није достављен доказ, сем тврдњи тужиоца, да би спровођењем рјешења инспекције, наступила штета која се не би могла надокнадити.

Пресуду је донијело вијеће у коме су Фадил Кардовић, Светлана Радошевић и Војин Лазовић.

Инспекција је у јуну забранила одржавање Изборне Скупштине због уочених неправилности, али је и поред тога Скупштина одржана, а за предсједника Савеза крајем јуна реизабран је Дејан Савићевић.

Управа за инспекцијске послове је 15. новембра саопштила да је "Министарство просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе донијело Рјешење којим је жалба Фудбалског савеза Црне Горе против рјешења Управе за инспекцијске послове - Одсјека за инспекцију за спорт од 24.августа 2021. године, одбијена као неоснована".

Како су рекли, пошто је рјешење Управе за инспекцијске послове – Одсјек за инспекцију за спорт, којим је Фудбалском савезу Црне Горе наложено одржавање нове изборне скупштине Удружења клубова ФСЦГ- Сјевер, постало извршно, то даље значи да ће се управно извршење рјешења спровести по службеној дужности.

На начин што ће се приступити извршењу истог сходно члану 59 став један Закона о инспекцијском надзору. Прецизније, овај орган ће у даљем поступку извршити инспекцијски надзор у Фудбалском савезу Црне Горе, сходно Закону о инспекцијском надзору, Закону о спорту и Закону о управном поступку, те предузети даље мјере и радње из своје надлежности, како би се до краја испоштовале одредбе прописане позитивним прописима", закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:16