/ EPA-EFE-FOTO: EPA/FILIP SINGER
02/12/2023 u 19:18 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žreb za EURO 2024: Srbija je u C grupi sa Slovenijom, Danskom i Engleskom

Srbija prvi meč igra protiv Engleske 16. juna u Gelzerkirhenu, EURO otvaraju Njemačka i Škotska

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj naredne godine. Voljom žreba „orlovi“ su za rivale dobili jednog od favorita, selekciju Engleske, uvijek neugodne Dance i selekciju Slovenije koja u poslednjih par godina igra sve bolje. Za reprezentaciju Srbije ovo će nakon 24 godine biti prvi nastup na EURO, a tada su upravo u grupi bili sa selekcijom Slovenije. Taj meč bio je jedan od najspektakularnijih na šampionatu i završen je neriješeno 3:3. Ono što je poznato odmah nakon žreba jeste da će tim Dragana Stojkovića prvi meč igrati sa Engleskom 16. juna u Gelzerkirhenu.

Šampionat Evrope otvoriće Njemačka i Škotska. Taj meč biće odigran 14. juna od 21 sat u Minhenu. Biće to jedina utakmica prvog dana šampionata. Pored ove dvije reprezentacije, u grupi A igraće još Mađarska i Švajcarska.

Jako interesenatno će biti u grupi B. Nosilac je Španija, tu je branilac trofeja Italija, ali i selekcija Hrvatske, trećeplasirana reprezenacija sa Mundijala u Kataru. Četvrti član ove grupe je Albanija, koja iza sebe ima odlične kvalifikacije za odlazak u Njemaču.

Favorit za prolaz iz grupe D je Francuska. „Trikolori“ će za rivale imati Austriju, Holandiju  i pobjednika A grupe kvalifikacija, u kojoj se nalaze Estonija, Vels, Poljska i Finska.

Belgija se kao nosilac u E grupi nalazi sa Rumunijom i Slovačkom, a u martu će im se pridružiti pobjednik B grupe kvalifikacija (Izrael, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Izrael).

Na kraju, zanimljivo će biti i u F grupi. Portugalci su blagi favoriti u duelima sa Turskom i Češkom, a poslednja ekipa u ovoj grupi dobiće se nakon turnira C grupe kvalifikacija, u kojoj su Grčka, Kazahstan, Gruzija i Luksemburg.

Šampionat Evrope igra se od 14. juna do 14. jula naredne godine.

Konačne grupe 

A – Njemačka, Mađarska, Škotska, Švajcarska

B – Španija, Albanija, Hrvatska, Italija

C – Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

D – Francuska, Austrija, Holandija, pobjednik A grupe kvalifikacija

E – Belgija, Rumunija, Slovačka, pobjednik B grupe kvalifikacija

F – Portugal, Turska, Češka, pobjednik C grupe kvalifikacija

 

Tok žreba:

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:55