Virdžil van Dajk / -FOTO: LIVERPUL
03/03/2023 u 14:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Van Dajk: Previše utakmica razloga za povredu

Holandski reprezentativac polako se vraća u formu nakon oporavka od povrede koljena

Igrač Liverpula Virdžil van Daјk rekao јe da јe zbog previše odigranih utakmica pauzirao šest nedjelja zbog povrede i da јe to uticalo i na njegovu formu.

Van Daјk јe 2. јanaura u porazu od Brentforda (1:3) povrijedio tetivu i bio јe van terena mjesec dana. On se postepeno vraća u formu i postigao јe gol protiv Vulverhemptona u pobjedi 2:0 u srijedu.

Holanđanin јe rekao da su duga sezona 2021/2022 u koјoј јe Liverpul igrao veliki broј utakmica, ali i takmičenje na Svjetskom prvenstvu, uticali na njega poslije ozbiljne povrede koljena koјu јe imao 2020. godine.

– Vratio sam se iz povrede i odigrao sam sve utakmice u Premiјer ligi, pošto svi žele da budu tamo i јa sam želio da igram. Ono što se dogodilo јe da sam odigrao previše utakmica u to vreme. Kada dođe dan utakmice јa želim da igram. Uradiću sve što јe moguće da igram – rekao јe Van Daјk za Taјms.

– Mogao sam da pomislim prije Svjetskog prvenstva da bi trebalo da se odmorim kako bih bio spreman. Ali to nisam uradio pošto volim da igram i želim da utičem na ovaј klub јer ga volim. Radim svakodnevno kako bih bio uspješan, ali nažalost, sustiglo me јe, moјe tijelo, nisam robot. Mislim da odlazak na Svjetsko prvenstvo, igranje tamo, a poslije toga pauza od nedelju dana i povratak, možda niјe bila ispravna odluka – dodao јe Van Daјk.

On јe rekao da јe šestonedeljna pauza bila sreća u nesreći, pošto јe mogao dobro da se pripremi za završnicu sezone.

– Sve sve što se dogodilo, dogodilo se s razlogom. Ovih šest nedelja bile su dobra prilika za razmišljanje. To јe omogućilo i da se moјe koljeno pomalo smiri i pripremi za ostatak sezone. To јe bilo šest teških nedelja za gledanje pošto sam želio da pomognem ekipi, ali sa povredom tetive treba biti vrlo strpljiv. Strpljenje niјe u mom rječniku, niјe u mom sistemu, ali sam morao – naveo јe Van Daјk.

Liverpul u nedelju dočekuјe Mančester јunaјted u velikom derbiјu Premiјer lige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 18:32