Мали Лука Модрић чува козе / - Фото: Принтскрин
29/05/2022 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Фасцинантан снимак: Модрић чува козе по Велебиту и брани их од вукова, а данас у власништву има пет Лига шампиона

Лука Модрић синоћ је са Реал Мадридом освојио пети трофеј Лиге шампиона

Хрватски ас стекао је статус легенде у Реалу, а синоћ му је освајање ЛШ био 19. пехар са краљевским клубом у каријери.

Вјеровали или не, петогодишњи Модрић је 1990. године чувао козе по Велебиту у Хрватској и пазио да их не би напали вукови.

Снимаjући вукове у врлетима Велебита, о чему jе и Би-Би-Си направио документарни филм, Павле Беленовић, некадашњи свирач бенда у легендарноj хрватскоj групи Плава трава заборава, ниjе ни сањао да ће снимити легенду свјетског фудбала.

Лутаjући велебитским пространствима, Беленовићу jе друштво правио и вук коjег jе усвоjио док jе jош било штене од jедног сељака у Чрачацу. Схвативши да вук неће моћи да преживи у Загребу, одлучио jе да га пусти у велебитска пространства, преноси "Курир".

Невјероватан снимак малог Луке Модрића аутор jе поставио на друштвеним мрежамам, али и капитена Ватрених како без страха на велебитскоj бури и под опасношћу од страшних вукова тјера козе у тор у склопу родне куће.

Таj детаљ можете видјети на овом снимку од 2.30 минута.

Током своjих лутања Велебитом, Баленовић се у Затону Обровачком сприjатељио са Стипом Модрићем, оцем капитена Ватрених коjег jе 1990. године снимио са само пет година како тјера овце у тор током грађанског рата.

Током рата породица jе одбјегла у Задар где jе наставила са животом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:45