Нова технологија / - Фото: Принтскрин
10/02/2022 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) ФИФА уводи "ловца на офсајде"

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) спремна је да у употребу укључи нову врсту савремене опреме која ће бити коришћена у лакшем откривању офсајда

Полуатоматизовани офсаjд jе нова технологиjа коjу ФИФА тестира током мечева свјетског клупског првенства и тврди да су резултати одлични.

Софтвер вјештачке интелигенциjе омогућава да се прати сваки играч и брзо реагуjе у случаjу недозвољене позициjе.

Међу наjвећим манама ВАР-а односно видео технологиjе, многу су наводили одуговлачење приликом доношења одлуке и успоравање утакмице.

Увођењем САОТ-а, то ће бити прошлост.

- Са полуаутоматским офсаjдом добиjамо тачке података и ове тачке података се могу превести у анимациjу. Дакле, знамо где jе раме, знамо гдје jе, на примјер, кољено. И узимаjуц́и те податке, можемо да уђемо у 3Д свет и можемо да креирамо анимациjе, коjе могу савршено да обjасне да ли jе играч био на страни, колико jе таj играч био у офсаjду или у офсаjду, и то стављамо у анимациjу коjа цће се дијелити са ТВ и наши оператери на огромном екрану и можемо на jасниjи начин да обавијестимо гледаоце о одлукама у офсаjду и на страни - каже Себастиjан Рунге, директор фудбалске технологиjе ФИФА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ФИФАСОАТ
27. april 2024 04:18