Na mundijalu prijateljstva prikazan film o Ćiru Blaževiću / - DAN
26/11/2023 u 18:23 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Prikazan film o Ćiru: Iskrena, zanimljiva i šokantna priča o životu legendarnog trenera

U filmu se pojavljuje tridesetak sagovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su sarađivali sa njim u najvažnijim fudbalskim bitkama

U okviru “Ulcinjskog mundijala prijateljstva” večeras je u Domu kulture u Ulcinju prikazan dokumentarni film o legendarnom hrvatskom i jugoslovenskom treneru, harizmatičnom Miroslavu Ćiru Blaževiću, koji je preminuo u februaru ove godine u 88. godini, posle duge borbe sa rakom. Trener svih trenera, kako su ga mnogi nazivali, obilježio je živote ne samo fudbalera već i običnih ljudi koje je svakodnevno osvajao svojim manirima, šarmerskim pristupom, vedrim duhom i humorom.

U filmu autora Ivana Živkovića Žike, Ćiro nas vodi jednom iskrenom, zanimljivom, na trenutke i šokantnom pričom o životu, siromaštvu, bogatstvu, pobjedama i porazima, ali i brojnim anegdotama koje su obilježile njegov život. U filmu se pojavljuje tridesetak sagovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su sarađivali sa njim u najvažnijim fudbalskim bitkama – npr. 1982. godine, kada je bivšu Jugoslaviju očarao bijelim šalom i titulom prvaka sa Dinamom, ili 1998. godine kada je sa hrvatskom reprezentacijom osvojio senzacionalno treće mjesto na Mundijalu...

Po završetku premocije, svoja iskustva sa snimanja filma o jednoj od najživopisnijih, najegzotičnijih i najharizmatičnijih sportskih ličnosti sa prostora bivše Jugoslavije, kojeg su zvali „trener svih trenera” i zbog postignutih sportskih rezultata, ali i zbog životne mudrosti koju je dijelio i na terenu i van njega publici u Ulcinju je predstavio autor Ivan Živković Žika iz Šibenika.

On je saopštio da je prije ovog, napravio film o Ćiri Blaževiću i 2009. godine, kada je bio selektor Bosne i Hercegovine. I taj film je prikazan u ulcinjskom Domu kulture.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:32