Nemanja Vidić / - NEMANJA VIDIć
27/02/2023 u 14:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vidić sastavlja tim, tu su Slavoljub Muslin, Milorad Mažić, Danko Lazović...

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić i zvanično se prije par dana kandidovao za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije

Danas je učinio i drugi neophodan korak da bi kandidatura bila validna: u Savez je predao spisak ljudi koje planira da postavi na rukovodeća mjesta, ukoliko pobijedi na izborima 14. marta, prenosi Mozzartsport.

Na prvom mjestu, tu je Branko Milutinović, osnivač i prvi čovjek kompanije Nordeus, jedne od najuspješnijih srpskih firmi u industriji video-igara, čiji je najpoznatiji proizvog Top Eleven Football Manager. Milutinović bi svojim iskustvom najviše pomogao u organizacionim pitanjima FSS.

U rukovodstvu FSS, takođe kao potpredsjednik, našao bi se i Milorad Mažić, jedan od najboljih srpskih sudija u istoriji.

Potpredsjedničko mjesto zauzeo bi, i prevashodno bio zadužen za finansije, Petar Jovanović, predsjednik Izvršnog odbora RBA banke, koja je nastala skorim spajanjem Rajfajzen banke i Kredit Agrikol banke.

A tu je i Slavoljub Muslin, bivši trener Crvene zvezde, i čovjek koji je reprezentaciju Srbije odveo na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Kada je u pitanju Izvršni odbor, Vidić bi, u slučaju pobjede, u njega kooptirao bivše reprezentativce Milana Laneta Jovanovića i Danka Lazovića, zatim iskusnog trenera Branka Sosu Babića, profesora Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Veroljuba Dugalića, koji je u sportskim okvirima poznat kao dugogodišnji prvi čovjek futsal kluba Ekonomac.

Zatim, na spisku se nalazi i Dragoljub Vukadinović, prvi čovjek Metalca iz Gornjeg Milanovca, Jovana Damnjanović, reprezentativka Srbije i član Bajerna iz Minhena, kao i doktor Vladimir Dugalić, načelnik Klinike za digestivnu hirurgiju KBC Srbija. Predstavnik sudija u Izvršng odboru bio bi Dragomir Stanković, nekadašnji arbitar sa FIFA značkom, amaterski fudbal predstavljao bi Rade Todorović, predsjednik kluba Kiker iz Kraljeva, a region Zapadne Srbije Ivan Karapetrović iz Užica.

Očekuje se da u toku dana i drugi kandidat za predsjednika FSS Dragan Džajić obznani svoj tim za rukovođenje srpskim fudbalom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:38