Nemnja Vidić / -NEMANJA VIDIć
08/03/2023 u 18:36 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vidić: Zvezda i Partizan nisu problem, Superliga nema kvalitet

Probleme neko drugi pravi i sakriva, ne Nemanja Vidić – poručio je nekadašnji reprezentativac

Jedan od kandidata za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, Nemanja Vidić, rekao je u razgovoru za “Sportklub” da Crvena zvezda i Partizan nisu problem srpskog fudbala. Po njegovim riječima, ključ je u samom takmičenju, Superligi, kojoj nedostaje konkurencija.

-Naš problem nisu Zvezda i Partizan, Superliga nema kvalitet. Nedostaje nam konkurencija. Selektor Dragan Stojković, prvi put, izabrao je najbolje što Srbija ima. Zato što nema mladih, spremnih da vrše pritisak na starije, iskusnije, dugogodišnje reprezentativce. Imaćemo mnogo problema pred Mundijal 2026, otići će Tadić, Mitrović će biti u ozbiljnim godinama… Aktuelni sastav zaslužuje pohvale, moramo razmišljati o fudbalu u narednih pet, deset godina. Pogledajmo istini u oči, djeca odlaze sa 13,14 godina, gubimo kontakt s njima, ne znamo kako se razvijaju - rekao je Vidić za “Sportklub”.

Po njegovim riječima, fudbalska Srbija još uvijek nije spremna za promjene.

-Srbija ima mnogo dobrih trenera, angažovanih i priznatih u svijetu. Struka mora da se pita! Potreban nam je plan, konsenzus o ključnim pitanjima razvoja. Ključna nam je riječ struke, ocjena gdje smo danas i šta hoćemo, kakve golmane, napadače, veziste, gdje da ih tražimo, uključimo i nauku. Sa dobrim programom, možemo da očekujemo konkretne rezultate nakon šest ili 12 mjeseci. Priznajmo, danas toga nema, sve se radi „ad hok“ i taj ceh moraće neko drugi da plati… Probleme neko drugi pravi i sakriva, ne Nemanja Vidić – poručio je nekadašnji reprezentativac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:03