Виљареал и Манчестер Јунајтед наредне године у Лиги шампиона / EPA-EFE - EPA-EFE/ADAM WARZAWA
27/05/2021 u 00:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Виљареал освојио Лигу Европе

„Жута подморница” у финалу у пољском Гдањску савладала Манчестер Јунајтед, након бољег извођења једанаестераца 11:10. Меч је у регуларном току завршен резултатом 1:1. Херој Шпанаца је био голман Херонимо Руљи, који је у 11. серији одбранио једанаестерац Давиду де Хеи. Сви остали извођачи су били сигурни

Фудбалери Виљареала освојили су први трофеј у клупској историји, пошто су у финалу Лиге Европе, након бољег извођења једанаестераца савладали Манчестер Јунајтед.

Меч у Гдањску је у регуларном току завршен резултатом 1:1.

Херој шпанског тима је био голман Херонимо Руљи, који је у 11. серији пенала одбранио ударац са бијеле тачке колеги са друге стране Давиду де Хеи.

Виљареалу је ово први трофеј, али је зато њиховом тренеру Унају Емерију то четврти пехар у Лиги Европе, по чему је рекордер у другом по снази европском клупском такмичењу.

Прва три је освојио са Севиљом.

„Жута подморница” је повела у 29. минуту.

Дани Парехо је заврнуо из слободног ударца са лијеве стране, одбрана „ђавола” заспала, а Ђерард Морено смјетио лопту у мрежу.

Енглези су у другом полувремену били много бољи ривал, а теренску иницијативу су крунисали у 55. минуту, када је Единсон Кавани погодио након гужве у шеснаестерцу Шпанаца.

У 69. минуту је Маркус Рашфорд имао зицер да преокрене резултат, али је неометан, са седам метара, шутирао поред стативе.

Сигурни извођачи у пенал срији су били Ђерард Морено, Дани Раба, Пако Алкасер, Алберто Морено, Парехо, Мои Гомез, Раул Албиол, Франсис Кокелан, Марио Гаспар, Пау Торес и голман Руљи за Виљареал.

За Манчестер Јунајтед су погодили Хуан Мата, Алекс Тељеш, Бруно Фернандеш, Рашфорд, Кавани, Фред, Данијел Џејмс, Лук Шо, Туанзебе и Виктор Линделеф.

Виљареал ће наредне године наступати у Лиги шампиона, исто као и Јунајтед, који је то право стекао кроз Премијер лигу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:59